Talvilomailevat lapset pääsivät testaamaan sisäampumasuunnistusta, fortdancea ja sirkusta

0
Jos ammunnoissa ei saanut täysiä osumia, joutui sakkokierrokselle. Vatsalihassakkojaan suorittavat Viljo Kukkonen ja Eevert Mustonen.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Kisariihessä ja Riihikosken yhtenäiskoulussa nähtiin tiistaina varsin vauhdikasta menoa ja vinkeitä lajeja, kun 70 alakoululaista osallistui Auran ja Pöytyän vapaa-aikatoimen järjestämään liikuntapäivään. Valittavana oli kaksi erilaista sporttipakettia, joissa kokeiltiin niin lajiyhdistelmiä, uutuuksia kuin aivan perinteisiäkin liikuntamuotoja. Tarjolla oli sisäampumasuunnistusta, sisäpesäpalloa, street- ja fortdancea, sirkusta ja Auran talleilla vielä ratsastusta.

Sisäampumasuunnistusta vetänyt, Pöytyän liikunnanohjaaja Markus Salo kertoi suunnistuksessa pärjäävän tällä kertaa ilman karttaakin, sillä jokainen sai kiertää radan läpi ennen varsinaista kisaa. Myöskään ampumaan ei tarvinnut ryhtyä kylmiltään, vaan laseraseeseen ja sen ominaisuuksiin sai ottaa tuntumaa etukäteen.

–Liipaisin oli aika herkkä. Riitti, kun vähän vaan koski sitä, Juho Torkki kummasteli kokeiltuaan asetta.

Robert Sandorhazi puolestaan harmitteli heikosti mennyttä treeniään:

–Huonosti meni ampumiset, ei tullut yhtään osumaa, hän tuskaili.

Juho toivoi vielä, ettei joutuisi itse kisan aikana sakkokierrokselle. Oskar Ekmania se ei puolestaan huolettanut laisinkaan, sillä hän nauroi suorittavansa sakot jo etukäteen.

 

Sirkusta ohjannut Tanja Kummelus kannusti lapsia kokeilemaan rohkeasti erilaisia temppuja. Takaperin tehtävää kuperkeikkaa helpotti kalteva patja. Seela Lehtoselta suoritus sujui kuin vanhalta tekijältä.

Sirkuskoulussa puolestaan kuului välillä huuteluja, että minä en osaa, mutta ohjaaja Tanja Kummelus ei ottanut moisia puheita kuuleviin korviinsa.

–Ei tarvitsekaan osata, tarvitsee vain rohkeasti kokeilla, hän kannusti lapsia tekemisen pariin.

Päivän aikana sirkuksessa pääsi kokeilemaan niin akrobatiaa, jongleerausta ja erilaisia sirkusvälineitä.

Street- ja Fortdance -tunnilla puolestaan tehtiin suositusta Fortnite-verkkopelistä tuttuja liikkeitä ohjaaja Evgeny Kostyukovin ohjeistamana.

–Olen ottanut pelistä liikkeitä ja inspiraatiota ja sitten miettinyt, miten niitä voisi opettaa lapsille, hän kertoi erityisesti poikien suosioon nousseesta, uudesta tanssista.

Ja kun lapsia alkoi tanssi väsyttää, mukaan otettiin ihan perusjumpasta tuttuja juttuja.

–Yrittäkää seuraavaksi kävellä vaikka karhukävelyä takapuoli pystyssä, hän kannusti.

Tanssitunnin liikkeet olivat moninaiset ja lapset pääsivät kokeilemaan vaikkapa vatsallaan liukumista. Hyvin luisti ainakin Iina Lehtosella, Irma Peltosella ja Helka Ekholmilla.