Apteekki tuo lääkkeet kotiin yli 70-vuotiaille Riihikoskella, Yläneellä ja Oripäässä

0
Apteekkari Jarkko Kiurun apteekit Riihikoskella, Yläneellä ja Oripäässä ovat aloittaneet lääkkeiden ilmaisen kotiinkuljetuksen yli 70-vuotiaille.

PÖYTYÄ, ORIPÄÄ. Riihikosken, Yläneen ja Oripään apteekit ovat aloittaneet lääkkeiden ilmaisen kuljetuspalvelun yli 70-vuotiaille. Apteekkari Jarkko Kiuru kertoo, että puhelinsoitolla voi tilata kotiin reseptilääkkeiden ohella käsikauppalääkkeitä sekä itsehoitotuotteita. Asiakkaiden henkilöllisyys varmennetaan sekä soiton yhteydessä että lääkkeitä luovuttaessa.

–Tulostamme laskun mukaan, Kiuru kertoo tilausten maksamisesta.

Kuljetuspalvelua hoidetaan apteekkien henkilöstön voimin arkityön ohessa.

–Resurssien mukaan toimimme. Jos apteekissa on muuta kiirettä, olemme asiakkaaseen yhteydessä ja sovimme kuljetuksen seuraavaan päivään. Kuurit, joiden on tarkoitus alkaa tänään, pyrimme viemään saman päivän aikana, Kiuru sanoo.

Idea kuljetuspalveluun tuli Kiurun mukaan Apteekkariliiton kautta ja pyrkimyksestä pitää yli 70-vuotiaat kotona.

–Meillä kuitenkin käy täällä kipeitä ihmisiä, niin pyrimme nyt palvelemaan yli 70-vuotiaita riskiryhmään kuuluvia heidän koteihinsa, Kiuru toteaa.

Hän kiittelee myös kuntien olleen aktiivisia riskiryhmien suuntaan ja aloittaneen heidän avustamisensa myös lääkehuollon asioissa.

Kiuru haluaa muistuttaa kaikkia asiakkaita siitä, ettei lääkkeiden hamstraamiseen ole syytä. Käsidesin sekä kipu- ja kuumelääkkeiden osalta apteekit ovat joutuneet rajoittamaan ostot yhteen pakettiin asiakasta kohden.

–Ylimääräisiä lääkkeitä ei kannata kotiin ottaa. Saamme lääkkeitä normaalisti apteekkiin ja tukkuliikkeissäkin niitä on. Normaalin kolmen kuukauden lääkkeet riittää kotiin.