Auran Laululava-hankkeen matkaan tuli tuhansien eurojen mutka

0
Tähän se tulee, jos rahat riittää. Laululavan paikka on jo merkitty maastoon puukepeillä, LC Aura/Sisun Hannele Tanner-Penttilä ja Pasi Kullanmäki seisovat tulevien portaiden toisessa päässä.

AURA. Auran Laululava-hanke on törmännyt rahoitusvaikeuksiin. LC Aura/Sisun hankkeessa on tarkoitus rakentaa jokirantaan pankin kiinteistön taakse kuntoportaat ja laululava. Hankkeen kustannusarvio on 60 000 euroa, josta 65 prosenttia toivottiin saatavan Leader-avustuksena. Klubin omaksi osuudeksi olisi jäänyt 25 prosenttia eli 21 000 euroa.

Hanke sai helmikuussa hakemukseensa myönteisen päätöksen, mutta rahoituksen tukiprosentti oli laskenut 50:een prosenttiin Omarahoituksen osuus nousisi siis 9000 euroa eli 30 000 euroon.

–Se on pienelle klubille todella suuri summa. Nyt tarvitaan uusia rahoituslähteitä tai hankkeesta pitää luopua, kertoo LC Aura/Sisun rahastonhoitaja Hannele Tanner-Penttilä.

Tekeillä on muun muassa rintanappi, jota tullaan myymään jo Auran markkinoilla 14. maaliskuuta. Markkinoilla ja muuallakin on myös myynnissä LC Aura/Sisun Omena-juhlajuomaa, jolla niinikään kerätään tuloja laululavan toteuttamiseksi.
Yhdistys voi myös vastaanottaa lahjoituksia hankkeen toteuttamiseksi.

–Aura-salissa järjestetään ensi viikon keskiviikkona keskustelutilaisuus, missä on tarkoitus pohtia sitä, miten hankkeelle saadaan lisärahoitusta ja riittävästi talkooväkeä. Tarkoitus on saada tilaisuuden avulla selville, onko Aurassa riittävästi tahtoa hankkeen toteuttamiseksi.

–Kyse on siitä, onko Laululava-hanke auralaisille tärkeä, Tanner-Penttilä tiivistää.

Laululava näyttäisi havainnekuvan mukaan jotakuinkin tällaiselta.

Laululava-hankkeen tiimoilta on jo tehty paljon valmistelua. Muun muassa arkkitehtisuunnittelu, rakennuspiirustukset ja kustannuslaskelmat on tehty talkootyönä.
Koko hanke eli ajatus kuntoportaista lähti liikkeelle diabeteksen ehkäisystä, mikä on yksi Lions-liikkeen toiminnan painopisteistä. Diabeteksen ehkäisyssä liikunnalla on keskeinen osuus.

–Portaissa liikkuminen on hyvin tehokasta. Maasto puolestaan synnytti ajatuksen rinnekatsomosta ja esiintymislavasta. Alueella voitaisiin pitää yhteislauluja, konsertteja, runoiltoja, teatteriesityksiä, syntymäpäiväjuhlia, Tanner-Penttilä maalailee.

Laululava-hankkeen tulevaisuudesta ja rahoitusmahdollisuuksista keskustelutilaisuus keskiviikkona 11.3. klo 18 alkaen Aura-salissa.