Kosken Kaiulle mitalisadetta SM-pöydiltä

0
Miesten nelinpelin mitalistit palkintokorokkeella. Mestarit Alex Naumi ja Benedek Oláh, hopeamitalistit Miikka O´Connor (vas.) ja Otto Tennilä sekä pronssipallin Riku Autio ja Lauri Laane. Mika Räsäsen kumppani Manu Karjalainen puuttuu kuvasta. Kuva: Esko Heikkinen.

Kosken Kaiun pöytätennispelaajien SM-mitalisaldo kasvoi viikonlopulla kolmella kultamitalilla ja kolmella pronssilla. Alex Naumi iski mestaruuteen miesten nelinpelissä Seinäjoen Benedek Oláhin kanssa ja naisten nelinpelissä Kaiun kaksikko Anastasiia Burkova/Sofie Eriksson oli suorastaan ylivoimainen.

Eriksson hallitsi kisojen nelinpelejä, sillä hän vei myös sekanelinpelin voiton yhdessä Espoon Matias Ojalan kanssa. Riku Autiolle nelinpelit tuottivat kaksi pronssia, sillä hän sijoittui sekanelinpelissä kolmanneksi Burkovan kanssa ja uusi saman sijan miesten nelinpelissä Tikkurilan Lauri Laanen rinnalla.

Alex Naumi lähti kahden hopeasijan jälkeen positiivisin odotuksin miesten kaksinpeliin, mutta joutui tunnustamaan välierässä PT 75:n Miikka O´Connorin paremmaksi niukan 3–4 tappion jälkeen. Alexilla on nelinpelien myötä sunnuntaina paljon otteluita ja lonkat alkoivat kramppailla tiukassa välieräpelissä. Mestaruuden vei ylivoimaiseen tapaan Oláh, jolle titteli oli jo yhdeksäs.

Naumin tavoin tuskaa oli naisten kaksinpelin mestaruutta puolustaneella Burkovallakin. Hän hävisi jo puolivälierävaiheessa lopulta mestaruuden vieneelle Tikkurilan Luo Yomolle. Burkovan alaselkä äityi lauantain pelien jälkeen niin huonoksi, että sunnuntaina kämmennurkkaan liikkuminen oli lähes mahdotonta.

–Kaiku on tällä hetkellä aivan maan kärkiseura ja nälkä kasvaa syödessä koko ajan. Nyt Alexin ja Anastasiian loukkaantumiset veivät parhaan terän ja kirkkaimmat kaksinpelimitalit jäivät saamatta. Silti taisimme olla koko kisan menestynein seura. Riku Autiolla oli väylä auki mitalipeleihin asti ja Alex hävisi välieränsä pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Kolmesta kullasta ja kuudesta mitalista huolimatta hiukan mollivoittoinen jälkimaku, Kaiun puheenjohtaja Esko Heikkinen makusteli.