Kyrön koulu autioitui lähes kokonaan jo tiistaina

0
Kyrön koulu autioitui lähes kokonaan jo tiistaina. Paikalla oli 38 oppilasta 142:sta.

PÖYTYÄ/Kyrö. Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kyrön yksikön neljäsluokkalaiset kuvailivat tiistain tunnelmia oudoksi. Outoa oli paitsi lähes autioitunut koulu, myös ajatus kotiopetukseen siirtymisestä. Tiistaina koulussa oli paikalla 38 oppilasta. Jo maanantaina oppilaiden määrä putosi normaalista 142:sta alle puoleen. Maanantaina koulussa oli paikalla noin 60 oppilasta.

–Kivempaa olisi olla koulussa, silloin ymmärtää kaiken paremmin, luokassa todettiin kotiopetukseen joutumisesta.

Tiistaina koulussa puhuttiin paljon tulevasta. Oppilaita askarrutti muun muassa se, mitä tehtäviä kotona tehdään ja miten he saavat tiedon tehtävistä. Moniin oppilaiden kysymyksiin opettaja joutui vastaamaan, ettei oikein kukaan vielä tiedä.

Koulut ovat vielä tänään tiistaina olleet toiminnassa. Valmiuslaki sulkee koulut 18.3. ja 13.4. väliseksi ajaksi.