Pöytyän ja Auran terveyskeskuksen uudella neuvontalinjalla vastataan koronakysymyksiin

0

AURANMAA. Pöytyän ja Auran terveyskeskuskuntayhtymä avaa perjantaina erillisen neuvontapuhelimen koronavirusta koskevia kysymyksiä varten. Uuden neuvontalinjan numero on 040 1839092.

Linja on ensi vaiheessa käytössä kello 10–12, muina aikoina voi soittaa normaaliin sairaanhoidon neuvontapuhelimeen. Tarvittaessa aikoja laajennetaan.

Johtava lääkäri Pirjo Hiltunen kertoo, että toistaiseksi terveyskeskukseen on tullut koronaa koskevia soittoja varsin vähän.

–Kyselyjä on tullut päivittäin, mutta varsin rauhallista on ollut. Yksittäisiä puheluita on tullut lähinnä henkilöiltä, jotka ovat olleet matkoilla.

Hiltusen mukaan tilannetta seurataan tarkasti ja tiedonvaihto tilanteen ja ohjeistusten päivittymisestä on tiivistä myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa.

–Kansalaisten kannattaa seurata THL:n ohjeita. Jos on epäilyksiä, pitää aina ensin soittaa terveyskeskukseen ennen kuin lähtee mihinkään, Hiltunen korostaa.

–Jos on kipeä, kannattaa pysyä kotona eikä riskiryhmiin kuuluvien ikäihmisten ja monisairaiden luo kannata ainakaan flunssaisena mennä, Hiltunen korostaa.

 

Härkätiellä ei erillistä numeroa

Härkätien terveyskeskuksessa ei ainakaan toistaiseksi olla avaamassa koronakysymyksiä varten erillistä numeroa.

–Kyselyjä on tullut aika vähän, tilanne on rauhallinen. Erillistä numeroa ei olla avaamassa. Ihmiset voivat soittaa myös koronaa koskevissa asioissa normaaliin terveyskeskuksen numeroon. Tarvittaessa lisäämme ihmisiä, jotka vastaavat puhelimeen, kertoo Härkätien terveyskeskuksen vt vastaava lääkäri Veli-Matti Leinonen.

 

Varsinais-Suomessa viisi tartuntaa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti torstaina, että Tyksissä on todettu kaksi uutta varmistettua koronavirustapausta. Toinen tartunnan saaneista on työikäinen mies, joka on aiemmin todetun koronavirustapauksen karanteenissa oleva lähikontakti. Hänen oireensa ovat lieviä ja hoito jatkuu kotieristyksessä. Tapaukseen ei liity altistuneita.

Toinen tartunnan saaneista on työikäinen nainen, joka on muutamia päiviä sitten saapunut Suomeen Tirolin alueelta Itävallasta. Potilaan oireet ovat olleet lieviä ylähengitystieinfektion oireita. Potilaan vointi on hyvä ja hän on kotona eristyksessä. Kymmenen lähikontaktia, joista vain osa on Varsinais-Suomesta, on tunnistettu ja heidät määrätään karanteeniin heidän kotikuntansa viranomaisten toimesta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä tutkittu 83 epäilytapausta ja näistä koronavirustartuntoja on todettu viisi.