Sähköisiä aineistoja lukemisen nälkään

0
Kirjoja lainattiin kirjastojen viimeisenä aukiolopäivänä ahkerasti.

AURANMAA. Kirjastot ovat toistaiseksi epidemiatilanteen vuoksi kiinni, mutta e-kirjastot ovat luonnollisesti avoinna.

–Sähköisiä palveluja on käytössä monia muitakin kuin Loisto-kirjaston e-kirjat, muistuttaa Auran ja Pöytyän kirjastotoimenjohtaja Laila Uusitalo.

Loisto-kirjastojen e-kirja- ja e-äänikirjakokoelma Ellibs löytyy osoitteesta https://www.ellibslibrary.com/collection. Sen käyttö vaatii tunnistautumisen kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Naxos Spoken Word löytyy osoitteesta https://poytya.naxosspokenwordlibrary.com/page.library_cardno.asp. Kokoelmassa on tuhansia aikuisten ja lasten englannin-, saksan-, ranskankielisiä äänikirjoja. Myös espanjan- ja portugalinkielistä sisältöä. Toimii tietokoneellakin, mutta palveluun on ladattavissa mobiilisovellus Google Playssa tai App Storessa. Palvelu vaatii tunnistautumisen kirjastokortin numerolla.

Naxos Music Library sisältää yli kaksi miljoonaa klassisen musiikin kappaletta yli 140 000 levyltä. Palvelu vaatii tunnistautumisen kirjastokortin numerolla.

–Lisäksi on tietysti Yle Areenan konsertit ja muu tarjonta. Areena on kaikille avoin palvelu, Uusitalo muistuttaa.

Lapsille löytyy omia e-aineistojaan. Lukulumo on lukemista, äidinkieltä ja monikielisyyttä edistävä työkalu alakouluun. Lukulumosta löytyy suuri valikoima ääneen luettuja lastenkirjoja, joista monet on luettu myös useilla eri kielillä. Lukulumon home access palvelu on auki kaikille 15.4. asti. Lukulumon voi ladata sovelluskaupasta.

–Päiväkoti-ikäisille tarkoitettuun Lukulumo-palveluun voi kirjautua: käyttäjätunnuksella lukulumokoti, salasana 987654321. Lukulumo-kouluikäisille -palveluun voi kirjautua käyttäjätunnuksella lukulumokoulu, salasana 987654321, Uusitalo kertoo.

Lisäksi löytyy vielä iltasatu.org , joka on maksuton ja kaikille avoin lastensatufoorumi, johon kootaan tekijäoikeuksista vapautuneita klassikkosatuja sekä uusia teoksia.

Kirjasampo sisältää sekä aikuisten että lasten- ja nuortenkirjallisuutta, jonka tekijänoikeudet ovat rauenneet.