Auranmaalla korona on toistaiseksi pysynyt aisoissa: ei uusia tapauksia

0
Auranmaalla koronatilanne on edelleen rauhallinen. Tarvasjoen terveysasema on poikkeustilan aikana toiminut puolikiireellisenä lähiaikavastaanottona. Infektiopotilaiden hoito on keskitetty Liedon terveyskeskukseen.

AURANMAA. Rajoitustoimet näyttävät purevan, sillä Auranmaalla koronatilanne on edelleen rauhallinen.

–Tämä viikko on ollut hyvin rauhallinen. Päivittäin on otettu näytteitä, mutta uusia tapauksia ei tällä viikolla ole tullut. Tuntuu, että tilanne on hallinnassa, Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän johtaja Pirjo Hiltunen totesi torstaiaamulla.

Pöytyän terveyskeskus saa tiedot myös muualla näytteen ottaneista kuntayhtymän asukkaista, sillä terveyskeskuksen tehtävänä on hoitaa kontaktijäljitykset. Tällä viikolla uusia tietoja tartunnoista ei ole tullut sitäkään kautta. Karanteeniin määrättyjä on Hiltusen mukaan yksittäisiä henkilöitä.

–Haluan uskoa, että rajoitustoimet merkitsevät, Hiltunen sanoi ja totesi rauhallisen tilanteen vahvistavan sitä, että viruksen leviämisen torjumiseksi on saatu hyvät toimintaohjeet, joita on syytä edelleen noudattaa.

Hiltunen totesi myös, että tartunnan saaneet ovat toimineet vastuullisesti ja tilanteen vaatimalla tavalla.

Härkätien terveyskeskuksesta ei vt. terveyspalvelujohtaja Veli-Matti Leinosen mukaan myöskään ollut keskiviikkona uutta uutisoitavaa.

–Rauhallista on edelleen, Leinonen totesi ja kertoi potilaiden määrän olleen maltillinen.

Osastolla ei koronapotilaita keskiviikkoon mennessä ollut ollut hoidettavana. Ilta-Sanomat kuitenkin uutisoi tiistaina, että muun muassa Koskella ja Marttilassa on havaittu useita COVID-19 tapauksia

–Koko yhteistoiminta-alueella Lieto, Marttila ja Koski mukaan lukien on todettu vajaat 10 positiivista koronatapausta jakautuen kaikkien kuntien alueelle, Leinonen kertoo.

Tarvasjoen terveysasema on toiminut vastaanottopisteenä maanantaista lähtien myös Marttilan ja Kosken asukkaille.

–Tilanne Tarvasjoen terveysasemalla on ollut rauhallinen. Kaikki infektio-oireiset ohjataan Lietoon infektiovastaanotolle, joka toimii ajanvarauksella, Leinonen sanoo.

Loimaallakin tilanne on edelleen rauhallinen. Tartuntoja on todettu yhteensä neljä, eikä uusia tartuntoja ole johtavan ylilääkärin Sari Koistisen mukaan lähipäivinä todettu. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä oli keskiviikkoon mennessä todettu 80 koronatartuntaa. Sairaalahoidossa oli seitsemän henkilöä.