Korona vauhditti valokuitukauppaa – Marttilan kuntaakin voi johtaa etänä

0
Marttilan kunnanjohtajan Carita Maisilan kodin etätyöpisteessä historian kerrostumat kohtaavat, kun valokuitukaapeli kulkee satoja vuosia vanhaa hirsiseinää pitkin.

MARTTILA, LIETO/Tarvasjoki. Etätyön tekeminen on koronaviruksen vuoksi yleistynyt valtavasti. Asia on huomattu myös Härkätien Puhelimessa, missä uusia valokuituasennuksia on tehty kovalla kiireellä.

–Kiirettä on pitänyt etenkin Paattisilla, joka on tullut viimeisenä uutena alueena Härkätien Puhelimen palvelujen piiriin, kertoo Härkätien Puhelimen toimitusjohtaja Jouni Jaakkola.

Härkätien Puhelin on viime vuosina laajentanut toimintaansa monille uusille alueille, muun muassa Paimioon lähelle Tarvasjoen rajaa.

–Viime vuonna saatiin käyttöön Tarvasjoen Alikulman valokuituverkko aina Paimion puolelta Juntolan voimalaitokselta Karhulantielle asti ja suurin osa asukkaista hankki liittymän eikä tuolloin vielä tiedetty korona-viruksista tai karanteeneista, Jaakkola kertoo.

Tarvasjoella asuvan Marttilan kunnanjohtajan Carita Maisilan liittymän asennus viivästyi silloin, mutta nyt se otettiin pikavauhtia käyttöön parissa päivässä. Nyt nopeus riittää mainiosti videoneuvotteluunkin.

Kunnanjohtajan kodin ja työpaikan välisten yhteyksien synkronointi on luonnikasta siitäkin syystä, että Härkätien Puhelimen kuluttajayhteydet ja kunnan ATK-ylläpito on saman Härkätien Puhelimen tiimin hallussa.

–Uskon vakaasti, että nyt pakosta tapahtuva muutos nopeuttaa digipalvelujen ja etätyön yleistymistä ja esimerkiksi kallis ja ilmastoa kuormittava kokousmatkustaminen vähenee.