Auran Tokmanni avaa ovensa torstaina

0
Auran Tokmanni avataan torstaiaamuna kello 8. Myymäläpäällikkö Aleksi Samstenin lisäksi myymälä työllistää 13 henkeä, joista osa on asiakkaille tuttuja tiloissa aiemmin toimineesta Masku Kodista.

AURA. Auran Tokmanni avataan torstaiaamuna kello 8. Varsinaiset avajaiset vietetään vasta myöhemmin koronatilanteen rauhoituttua. Nyt Tokmannilla pyritään avajaispäivänä turvaamaan terveellinen ostoympäristö.

–Avajaispäivänä meille tulee vartijat vahtimaan ihmismäärää ja turvavälejä, myymäläpäällikkö Aleksi Samsten kertoo.

Lisäksi asiakkaille tarjotaan ilmaiset käsidesit ja kumihanskat.

–Toivomme, että ihmiset osaavat kunnioittaa turvavälejä, Samsten esittää toiveen asiakkaille.

Uutena palveluna Tokmannilla on keräily- ja noutopalvelu. Asiakas voi ostaa tuotteet verkossa ja noutaa ne myymälästä valmiiksi pakattuna. Samstenin mukaan palvelun suosiosta riippuu, jääkö se käyttöön koronan jälkeen.

Henkilöstön terveyden turvaamiseksi Tokmannillakin on otettu kassoilla käyttöön pleksit.

–Nämä ovat olleet hyvä ratkaisu, Myllyn Tokmannin myymäläpäällikön tehtävistä Auraan siirtynyt Samsten kiittelee ja arvelee, että pleksit saattavat jäädä paikoilleen koronaviruksen väistyttyä.

Auran Tokmanni työllistää 14 henkeä. Heistä osa on tuttuja tiloissa aiemmin toimineen Masku Kodin asiakkaille.

–Suurin osa työntekijöistämme on Aurasta tai lähialueelta, Samsten kertoo.

Neliöt hyvin hyödynnetty

Auran myymälässä alkoi viime viikon keskiviikkona olla jo melko valmista. Puutarhaosasto mukaan lukien yhteensä 2500 neliön tilaa alettiin täyttää maaliskuun puolella. Samsten vakuuttaa, että avajaispäiväksi myös parkkipaikka saadaan kuntoon.

Kooltaan Auran Tokmanni on hieman pienempi kuin lähimmät Tokmannit Loimaalla, Liedossa ja Paimiossa. Samsten kuitenkin toteaa, että tilan muoto mahdollistaa tavaroiden hyvän esillepanon.

–Valikoima on meillä vähän pienempi, mutta asiakkaat eivät sitä välttämättä edes huomaa, hän sanoo ja toteaa, että neliöihin nähden Aurassa on isompi valikoima kuin vaikkapa Loimaalla.

Puutarhaosasto on Auran Tokmannilla erilainen kuin muilla, sillä Aurassa osasto ulottuu sisätiloihin. Ulkona on alue kasveille ja puutarharuukuille.

–Kukkavalikoima on iso ja kesän ajan puutarhapuolella on käytössä oma kassa, Samsten lupailee.