Huomenna on aika onnitella uusia ylioppilaita: Kirjoitusten tulokset julkistetaan tiistaina

0

Kevään ylioppilaskokeiden tulokset ja uusien ylioppilaiden nimilistat julkaistaan tiistaina. Ylioppilaslautakunta luovuttaa tulokset lukioille aamulla kello 9. Tämän jälkeen lukiot voivat ilmoittaa tulokset myös kokelaille ja medialle.

Julkaisemme alueen lukioiden uusien ylioppilaiden nimilistoja verkkosivuillamme ja seuraavassa printtilehdessä.

Kevään ylioppilaskokeisiin ilmoittautui kaikkiaan yli 43 000 henkilöä. Määrä oli noin 3 000 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten.

Luvussa ovat mukana sekä tutkintoa suorittavat kokelaat että sellaiset kokelaat, jotka uusivat hyväksyttyjä tai hylättyjä kokeita tai täydentävät tutkintoaan.

Kokeet järjestettiin noin 400:ssa lukiossa ja niiden eri toimipisteissä.

Eniten kirjoittajia oli äidinkielen (suomi) kokeessa, yli 27 000 henkilöä.

Ylioppilastutkinnon kokeet järjestettiin tänä keväänä 18.3. voimaan astuneessa poikkeustilassa. Päätös ylioppilaskirjoitusten aikataulun tiivistämisestä ja reaaliaineiden koepäivien aikaistamisesta tuli 13.3., kun kokeet olivat jo käynnissä. Koepäivien tiivistäminen vaikutti ainakin niiden 42 989 kokelaan aikatauluihin, jotka olivat ilmoittautuneet reaaliaineiden kokeisiin, kertoo Ylioppilastutkintolautakunta.

Espanjassa toimiva Aurinkorannikon suomalainen lukio ei pystynyt järjestämään toisen tutkintoviikon kokeita poikkeustilan ja ulkonaliikkumiskiellon vuoksi.

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat 14. syyskuuta. Ylioppilastutkintolautakunta päätti muuttaa syksyn koepäiviä niin, että kaksi reaalikoepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja vieraan kielen pitkän oppimäärään koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi.

Tällä pyritään turvaamaan kokeiden turvallinen järjestäminen, jos koronatilanne jatkuu. Kokeita on mahdollista järjestää lukioissa aiempaa pienemmissä ryhmissä ja suuremmilla turvaväleillä.