Poliisi toivoo rauhallista juhlintaa koulujen päättäjäisviikonloppuna

0

LOUNAIS-SUOMI. Poliisi valvoo koulujen päättäjäisviikonlopun viettoa näkyvästi Lounais-Suomen alueen kunnissa. Keskustojen lisäksi poliisi jalkautuu nuorten suosimiin paikkoihin muun muassa uimapaikoille ja puistoihin.

Tänä vuonna koulujen päättymistä vietetään poikkeuksellisissa oloissa. Poliisi toivoo, että nuoret juhlisivat kesän alkua vastuuntuntoisesi ja fiksusti, lait ja hallituksen suositukset huomioiden.

Poliisi puuttuu tarvittaessa ja tapauskohtaisesti tilanteisiin, jotka aiheuttavat häiriötä, haittaa tai vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Erityisesti kiinnitetään huomiota luvattomaan alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon.

–Lisäksi poliisi valvoo tiiviisti tulevana viikonloppuna nuorten liikennekäyttäytymistä eli ajotapaa ja ajokuntoa, kertoo ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Hallituksen suositusten mukaisesti kaikkea tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla pitäisi välttää edelleen.

–Kavereita saa nähdä ja kesän alusta saa nauttia, mutta isoja satunnaisia joukkokokoontumisia ei edelleenkään suositella tautitilanteen takia. Niissä on hankala huolehtia turvaväleistä ja hygieniaohjeista, Sundqvist muistuttaa.

Poliisi vetoaa ihmisten vastuullisuuteen: jokaisen tulisi noudattaa annettuja ohjeita ja rajoituksia niin itsensä kuin läheistensä takia.