Tukiverkko-palvelu tarjoaa yrittäjille apua ympäri vuorokauden

0
Varsinais-Suomen Yrittäjien tukiverkossa puhelimeen vastaavat pitkän linjan yrittäjät. Kuva: Reetta Vahanen

VARSINAIS-SUOMI. Varsinais-Suomen Yrittäjät tarjoaa kaikille yrittäjille matalan kynnyksen luottamuksellista palvelua: Yrittäjän tukiverkossa yrittäjällä on mahdollisuus keskustella häntä painavista asioista. Puhelimeen vastataan ympäri vuorokauden. Palvelun juuret ovat 1990-luvun lama-ajassa.

Tukipuheluihin vastaavat pitkän linjan yrittäjät, joista iso osa toimii myös yrityskummeina. He pystyvät tarjoamaan paitsi vertaistukea, myös pohtimaan yhdessä yrittäjän kanssa yrityksen tilannetta. Apuna on myös eri alojen asiantuntijoita.

–Tukiverkon asiantuntija- ja kummirinkiä on nyt koronakriisin vuoksi laajennettu. Palvelun kautta löytyy tarvittaessa nopea vastaus myös rahoitus- tai lakikysymyksiin sekä liiketoiminnan kehittämiseen, palveluasiantuntija Hanna Tarvainen Varsinais-Suomen Yrittäjistä kertoo.

Yleinen ongelma on, että apua haetaan liian myöhään tai ongelmista ei haluta puhua edes läheisille.

–Yksin ei kannata jäädä. Apua voi ja kannattaa pyytää heti ensimmäisiin huoliin: esimerkiksi oman stressin lisääntymiseen tai laskujen kasautumiseen. Ilman epäröintiä yhteys tulee ottaa, kun ensimmäinen rästilasku on saapunut tai ahdistus vienyt yöunet, yrittäjältä tai hänen läheiseltään, sanoo yrittäjien rinnalla pitkään vapaaehtoistyötä tehnyt Timo Aho.

Palvelu on käytettävissä ympäri vuorokauden ja vuoden jokaisena päivänä. Keskustelun aikana kirkastetaan ensimmäiseksi hoidettava asia ja seuraavat askeleet tilanteesta yli pääsemiseksi.

Tarvittaessa yrittäjän on mahdollista saada rinnalleen yrityskummi, jonka kanssa edetä säännöllisin tapaamisin.

Yrittäjän tukiverkko palvelee numerossa 02 2757 112. Yhteyttä voi ottaa myös Yrittäjien verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.