VALTATIE 9. Kuusi kuntaa, Turun kauppakamari ja Loimaan kauppakamariosasto kiirehtivät ysitien leveäkaistatieosuuden nelikaistaistamista Liedon aseman ja Auran välillä. Ne esittävät hanketta tämän vuoden lisätalousarvioon tai ensi vuoden talousarvioon.

Tiehankkeen tarvitsema rahoitus on 35–40 miljoonaa euroa. Yksityiskohtainen tiesuunnitelma valmistuu tänä vuonna.

–Tieosuuden suunnitelmat ovat kertaalleen jo vanhentuneet. Nyt investoinnilla on kiire, kannanotossa painotetaan.

Auran ja Loimaan välille suunnitellaan myös kolmen ohituskaistaparin rakentamista.
Ysitien leveäkaistatieosuuden pahimmat puutteet liittyvät liikenneturvallisuuteen ja tien laatutasoon. Tieosuus on vilkasliikenteinen, koska siihen liittyy Aurassa myös kantatie 41:n liikenne. Maakunnan elinkeinoelämä pitää tieosuuden parantamista erittäin tärkeänä.

–Leveäkaistatie on vanhakantainen tie ja sillä on ollut useita pahoja liikenneonnettomuuksia. Tiellä tapahtuu enemmän onnettomuuksia kuin maan muilla valtateillä keskimäärin kilometriä kohden, kuntien ja kauppakamarien esityksessä todetaan.

Kauppakamarin lisäksi esityksen takana ovat Aura, Lieto, Loimaa, Oripää, Pöytyä ja Humppila.