VARSINAIS-SUOMI. Varsinais-Suomen Kylät ry etsii jälleen uutta Varsinais-Suomen vuoden kylää. Teemana on tänä vuonna ”kokeileva kylä”. Hakusessa on siis kylä, joka on viimeisen kahden vuoden aikana aloittanut esimerkiksi jonkin uuden toimintamuodon, hankkinut tai korjannut itselleen tilan tai kiinteistön, lähtenyt digiloikkaan, etsinyt uusia yhteistyömuotoja, kehittänyt kylämatkailua tai vaikka uuden tapahtuman – tai tehnyt jotain ihan muuta. Olennaista on se, että kylällä on päätetty kokeilla jotain uutta.

Keskeisiä kysymyksiä ovat, miten kokeilu eroaa kylän perinteisestä toiminnasta, onko kokeilua tehty yhteistyössä kumppaneiden kanssa, miten suunnitelmallista kylän toiminta on ja millaisia suunnitelmia kylällä on tuleville vuosille sekä miten kylä on hoitanut viestinnän.

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee kuvailla kylä (asukasmäärä, sijainti, alueen yhdistykset ja muut keskeiset toimijat yms.) sekä kertoa kylän toiminnasta. Kyse on nimenomaan kylien – ei vain kyläyhdistysten – kilpailusta eli kaikkien kylän yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toiminta huomioidaan.

Kyläkilpailuraati tutustuu hakemusten perusteella muutamiin kyliin paikan päällä elokuun alkupuolella.

Varsinais-Suomen vuoden kylä palkitaan maakunnallisen kylätoimintapäivän yhteydessä elokuun lopulla (koronavarauksella).

 

Hakemukset lähetetään Varsinais-Suomen kyläasiamiehelle 26.6. mennessä mieluiten sähköpostitse osoitteeseen tauno.linkoranta@vskylat.fi. Myös postin kautta voi osallistua: Varsinais-Suomen Kylät ry, c/o ProAgria, Artturinkatu 2 A 67, 20200 Turku.