Yrittäjät pystyttivät talkoilla huvimajan Auran Hoivakodin asukkaiden käyttöön

0
Auralaiset rakennusalan yrittäjät ovat olleet hyvällä asialla. Huvimajatalkoissa olivat mukana keskiviikkoiltana Jaakko Uusitalo, Eero Pulkkinen, Eero Uusitalo, Henri Joutsimies ja Juho Uusitalo. Kuva: Anna-Mari Alkio.

AURA. Auralaisen hoivakodin pihalle on valmistunut huvimaja asukkaiden ja heidän perheidensä turvalliseksi tapaamispaikaksi. Asialla ovat olleet paikalliset rakennusalan yrittäjät.

Huvimaja valmistui reipasta tahtia keskiviikkoiltana. Mukana projektissa olivat Saneeraus Joutsimiehen Henri Joutsimies, Rakennusliike Auralaisen Eero ja Jaakko Uusitalo, Rakennustyöt Pulkkisen Eero Pulkkinen sekä Boksishopin Juho Uusitalo.

Auran kunnan Hoivakoti on tehostetun palveluasumisen yksikkö, jonka asukkaat joutuivat koronakevään takia olemaan näkemättä omaisiaan. Valtakunnallisten rajoitteiden takia omaiset eivät voineet vierailla Hoivakodissa.

–Emme voineet ottaa ulkopuolisia vierailijoita sisätiloihin. Yhteyttä omaisiin pidettiin Whatsapp-puheluin sekä ikkunan takaa, kertoo Auran Hoivakodin vastaava sairaanhoitaja Henriikka Laine.

Mahdollisuus oikeaan tapaamiseen oli kuitenkin monella asukkaalla suurena toiveena.

–Kartoitimme eri vaihtoehtoja, kuten konttiratkaisua, mutta toivoimme mahdollistavamme jotakin pysyvämpää ratkaisua asukkaiden iloksi, Laine kuvailee.

Kunta kartoitti lisää eri vaihtoehtoja ja idea huvimajasta syntyi. Kunta pyysi tarjouksia huvimajasta paikallisilta yrityksiltä ja sai samalla ilahduttavan yhteydenoton paikalliselta yrittäjältä: sen mukaan nyt tulisi kerätä yrittäjäporukka kasaan ja huvimajan pystytys voitaisiin saada aikaan talkoilla.

Huvimaja tilattiin paikalliselta rautakaupalta ja taustalla alkoi heti tapahtua, kun useampi yrittäjä ilmoittautui huvimajan kokoamiseen mukaan. Ideasta on kiittäminen Saneeraus Joutsimies yrittäjää Henri Joutsimiestä, jonka ideasta hoivakodin asukkaiden hyväksi tehtiin yhteistyötä.

–Mieleeni juolahti heti ajatus siitä, että kootaan paikallisista rakennusalan yrittäjistä porukka kasaan ja pidetään talkoot hyvän asian puolesta. Yrittäjänä tässä projektissa opin tuntemaan paikallisia kollegoja, joka voi tulevaisuudessa poikia yhteistyötä yritystemme välillä. Myös se apu, jonka pystyn hoivakodin asukkaille talkoovoimin tarjoamaan lämmittää mieltäni enemmän kuin mitä työstä lähetetty lasku olisi lämmittänyt, Henri Joutsimies kertoo.