Annika Saarikko lähtee puheenjohtajakisaan

0
Kansanedustaja Esko Kiviranta, Laura Naire-Koivisto, perhevapaalla oleva ministeri, kansanedustaja Annika Saarikko sekä Ann-Mari Tammenlaakso pysähtyivät vaihtamaan ajatuksia Kyrön torilla keskiviikkona. Torstaina Saarikko kertoi Helsingissä tavoittelevansa keskustan puheenjohtajuutta.

PÖYTYÄ/Kyrö, ORIPÄÄ . Oripääläinen kansanedustaja ja ministeri Annika Saarikko lähtee tavoittelemaan keskustapuolueen puheenjohtajuutta. Saarikko ilmoitti asiasta torstaina Helsingissä. Puheenjohtajakisa puhutti jo keskiviikkona, kun Saarikko ja kansanedustaja Esko Kiviranta vierailivat Kyrön torilla.

–Päätös ei ollut helppo. Kentältä tullut paine yllätti minut ja samalla koin, että keskustaa tarvitaan. Keskustan säilyminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Suomessa kuitenkin tarvitaan maltillista keskivoimaa. Se, että minulla on pienet lapset ja istuva puheenjohtaja haluaa jatkaa, teki päätöksenteon vaikeaksi, Saarikko kertoi pohdinnoistaan Auranmaan Viikkolehdelle.

Saarikolla on viikko vanhempainvapaata jäljellä.

–Takana on ainutlaatuinen vuosi kotona, remontin valmistuminen Oripäässä ja paluu töihin ja Helsingin arkikuvioihin. Asiat lapsen kanssa ovat menneet hyvin ja tilannetta helpottaa, että mieheni jää nyt pariksi kuukaudeksi vanhempainvapaalle, Saarikko kertoi Kyrön vierailullaan.

Helsingin tiedotustilaisuudessa Saarikko painotti, että päätös kisaan lähtemisestä syntyi nimenomaan sisäisestä palosta.

–Olen ehdolla, koska uskon keskustalaisiin arvoihin ja ihmisiin. Keskustan tilanne on huono ja keskustaväki ansaitsee vaihtoehdon. On aika palauttaa keskustan itseluottamus, Saarikko painotti.

Hän kertoi, että jos tulee valituksi puheenjohtajaksi, jatkaisi tiede- ja kulttuuriministerinä eikä siirtyisi valtiovarainministeriksi Matti Vanhasen paikalle.

Keskustapuolue valitsee uuden puheenjohtajan viiden viikon päästä Oulussa. Tähän mennessä kisaan ovat siis ilmoittautuneet istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni ja nyt Annika Saarikko. On uumoiltu, että muitakin ehdokkaita saattaa vielä lähteä mukaan kisaan.