Paimionjoki-yhdistys sai uuden toiminnanjohtajan

0
10-vuotias Paimionjoki-yhdistys on saanut uuden toiminnanjohtajan. Toiminnanjohtajana on kesäkuussa filosofian maisteri Marjukka Kulmala.

PAIMIONJOKI . 10-vuotias Paimionjoki-yhdistys on saanut uuden toiminnanjohtajan. Toiminnanjohtajana on aloittanut 22.6. filosofian maisteri Marjukka Kulmala. Nykyisin Kulmala asuu Maskussa, mutta hän on syntynyt ja kasvanut Paimiossa.

Paimion yläasteella vuonna 1993 järjestetty Paimionjoki-projekti johdatti hänet joen varrelle ja mukaan Askalan ketojen perinnemaisemien hoitoon. Biologianopettajaksi valmistuttuaan Kulmala on tehnyt opettajantöitä ja viimeiset 10 vuotta hän on toiminut myös maaseutumatkailuyrittäjänä nykyisellä kotitilallaan Maskussa. Valinta yhdistyksen toiminnanjohtajaksi on Kulmalalle tavallaan paluu juurille tuttuihin maisemiin, joissa kuitenkin on tapahtunut paljon kehitystä.

Paimionjoki-yhdistyksen yhtenä tavoitteena on saada jokivarren asukkaat ja muut toimijat kiinnostumaan ja innostumaan omasta lähijoestaan ja toimimaan sen puolesta. Tätä työtä tehdään monin tavoin yhteistyössä monien eri tahojen kanssa.

Paimionjoki-yhdistys perustettiin vuonna 2010 käynnistämään ja ylläpitämään vedenlaatua ja virkistyskäyttömahdollisuuksia parantavia käytännönhankkeita. Yhdistyksen perusrahoitus saadaan jäsenmaksuina alueen kunnilta ja vesistöä säännösteleviltä tahoilta sekä muilta alueella vaikuttavilta yhteisöiltä. Tänä vuonna siis vietetään yhdistyksen 10-vuotisjuhlaa ja jos epidemia ei sotke suunnitelmia, myöhemmin syksyllä järjestetään juhlatilaisuus joen alkulähteillä Somerolla.

Tämän kesän aikana yhdistys jatkaa suosittujen jokipolkujen ylläpitämistä ja kehittämistä useassa eri kunnassa. Polkuja löytyy Koskelta, Marttilasta, Tarvasjoelta ja Paimiosta. Uusiakin on suunnitteilla ja Leader-hankehakemusta valmistellaan parhaillaan. Myös vieraslajien torjunta kuuluu kesän ohjelmaan.

Elokuussa yhdistys järjestää Lasten Jokipäivät Sauvon Osmalahdessa 4.8. ja Marttilan Kumpulanrannassa 6.8., joihin ilmoittautuminen on parhaillaan meneillään.