Uudet tilat toivat uusia lainaajia – Oripään kirjastossa avajaiset maanantaina

0
Oripään kirjastossa vietetään avajaisia maanantaina. Kirjastonjohtaja Mari Kujanpää kertoo uusien tilojen tuoneen kirjastolle uusia asiakkaita.

ORIPÄÄ. Uusi tila on lisännyt Oripään kirjaston asiakkaiden määrää.

–Tosi mukavasti on uusia asiakkaita tullut. Näissä tiloissa olen kirjoittanut jo lähes kymmenen uutta asiakaskorttia, kirjastonjohtaja Mari Kujanpää kertoo ja arvelee, että kirjaston sijainti kantatien varressa houkuttelee poikkeamaan.

Toki myös uudet tilat aina kiinnostavat.

Kirjasto muutti uuden K-kaupan rakennukseen toukokuussa. Kirjaston avajaisia päästään viettämään ensi viikon maanantaina, jolloin juhlapuheen on lupautunut pitämään Annika Saarikko. Samalla paljastetaan kirjaston nimi ja tilaisuuden osallistujia viihdyttää Ville Mäkimattila musiikillaan. Kahvitarjoilukin on luvassa, mutta ulkona. Lisäksi esille tuodaan Minna ja Kari Tuomiston tekemä pienoismalli Mäkitalon tilasta. Pienoismalli on esillä elo- ja syyskuun ajan.

Kujanpään mukaan asiakkaat ovat pääsääntöisesti pitäneet korkean ja valoisan kirjaston tiloista. Miinuspuolena on, että kirjasto on nyt entistä kirjastoa etäämpänä koulusta ja päiväkodista.

–Uudet tilat on osoitus, että moderneissa tiloissa toimii moderni kirjasto eikä lukeminen ole jäänyt historiaa, Kujanpää miettii.

Kujanpään mukaan oripääläiset ovat melko perinteisiä lukijoita, joita kiinnostavat dekkarit ja tietokirjat, erityisesti sotaan liittyvät. Asiakkaiden toiveista kirjaston aukioloaikoja on lisätty pidentämällä maanantain ilta-aukioloa.

–Maanantai on suosituin kirjastopäivä, kun kirjat on viikonloppuna luettu loppuun, Kujanpää tietää.

Muun muassa Pöytyällä ja Aurassa on hyviä kokemuksia omatoimikirjastosta, joka mahdollistaa asioimisen kirjastossa itselle sopivaan aikaan. Kujanpään mukaan Oripäässä ei toistaiseksi ole harkittu omatoimikirjastoa.

–Se vaatisi lainausautomaatin ja kirjastokortinlukijan, hän sanoo ja toteaa uusissa tiloissa olevan sen verran vähän ylimääräistä lattiapinta-alaa, että laitteille olisi vaikea miettiä paikkaa.

Uudet tilat ovat entisiä pienemmät, joten myös kirja-aineistoja karsittiin muuton yhteydessä. Kujanpää pitää nykyistä noin 20 000 nidettä sopivana määränä.

–Kirjojen määrä tuppaa lisääntymään, sillä uusia tulee enemmän kuin vanhoja laitetaan pois.

Oripään kirjaston avajaiset maanantaina 3.8. kello 14.