Anna-Mari Alkio koki positiivisen yllätyksen – Auranmaan positiivisimmaksi tuli tänä vuonna paljon ehdotuksia

0
Jussi Salo sekä Alarik ja Anniina Vähätalo pääsivät yllättämään Auranmaan positiivisimmaksi valitun Anna-Mari Alkion iloisesti.

AURA. Auran kehittämisjohtajana sekä Kosken ja Marttilan elinkeinoasiantuntija työskentelevä Anna-Mari Alkio yllätettiin tiistaiselta Auran kesätorilta täydellisesti. Aurinkoisena ja positiivisena persoonana tunnetulle Alkiolle ojennettiin torilla Auranmaan positiivisimman diplomi. Valinnasta vastaavalla Auranmaan Nuorkauppakamarin toimikunnalla oli täysi työ pitää salaisuus loppuun asti, sillä Alkio kuuluu itsekin Nuorkauppakamariin. Yllätys sai ilon ja onnen kyyneleet kimaltamaan hänen silmäkulmassaan.

–Olen sanaton ja täysin hämmentynyt. Tänään juuri mietin, että milloin positiivisin julkaistaan, sillä siitä saadaan taas hyvää pöhinää, uudesta tittelistään otettu ja kiitollinen Alkio sai sanottua.

Alkio on itse ollut vuonna 2015 projektipäällikkönä luotsaamassa Auranmaan positiivisimman valintaa. Tuolloin hän pääsi ojentamaan diplomin SunSalin yrittäjälle Marco Netterbergille.

–Palkinto oli ihana viedä, Alkio sanoi ja huokaisi huomionosoituksen olevan mieletön juttu.

Hän totesi tittelin antavan taas lisää työssäkin tarvittavaa positiivista virtaa ja arveli, että tällaisena aikana ihmiset myös kaipaavat positiivisuutta. Oman positiivisen elämänasenteensa hän sanoi kumpuavan kotoa opituista periksiantamattomista ja yritteliäistä asenteista mutta myös ympärillä olevista ihmisistä.

–Täällä Auranmaalla on helppo työskennellä, sillä täällä on niin hienoja ihmisiä, joilla kaikilla on asenne kohdallaan. Se on iso juttu, että saa tehdä työtä tällaisten ihmisten kanssa, hän kiitteli kokien saamansa tittelin myös kiitokseksi tekemästään työstään.

Kaikkiaan tänä vuonna Auranmaan positiivisimmaksi tuli 36 ehdotusta.

–Tänä vuonna oli paljon hyviä ehdokkaita, projektipäällikkönä toiminut Jussi Salo totesi ja kertoi ehdotusten määrän olleen joinain vuosina alle kymmenen.

Alkiota ehdottaneet totesivat muun muassa, että hän on näinä epävarmoina aikoina luonut yrittäjille uskoa tulevaisuuteen.

–Anna-Mari jaksaa aina hymyillä ja olla aidosti läsnä kuunnellen murheita ja iloja. Hänestä huokuu positiivinen auranmaalaisuus, ehdotuksissa sanottiin.

Alkion mielestä Auranmaan positiivisimman diplomiin kirjoitettu ajatus positiivisuudesta on hienosti sanottu.

–Parhaiten positiivisuutta saa jakamalla sitä itse.

Kaksi kunniamainintaa

Auranmaan positiivisimman valinnan tekivät auranmaalaisten ehdotuksista Kosken ja Pöytyän kunnanjohtajat Jukka Matilainen ja Anu Helin, Auranmaan Osuuspankin toimitusjohtaja Tuomo Jokinen ja Nuorkauppakamarin edustaja Anniina Vähätalo. Tänä vuonna tuomaristo päätyi antamaan myös kaksi kunniamainintaa.

Kunniamaininnan saivat auralainen Ulla-Maija Nurmi ja yläneläinen Sirkka Ranta. Marttilan Salessa työskentelevä Nurmi sai kiitoksia muun muassa avuliaisuudestaan ja ystävällisyydestään. Hänet on aiemmin kehuttu myös Auranmaan Viikkolehteen Anna kehun kiertää -sarjassa. Ranta puolestaan sai kiitoksia idearikkaudestaan, hyväntuulisuudestaan ja avuliaisuudestaan sekä työstään hyväntekeväisyysjärjestöissä.