Kosken ja Elisenvaaran lukioissa valmistellaan abien siirtymistä etäopetukseen

0
Lukioissa valmistellaan abiturienttien siirtymistä ensi viikolla etäopetukseen syksyn kirjoitusten turvaamiseksi.

KOSKI, PÖYTYÄ. Kosken ja Elisenvaaran lukioissa valmistellaan abiturienttien siirtämistä etäopetukseen ensi viikon tiistaista alkaen. Kosken lukion rehtori Mirja Rautavuori-Lehtinen kertoo, että tällä pyritään turvaamaan syksyn ylioppilaskirjoitukset. Näillä näkymin lähiopetukseen on tarkoitus palata kirjoitusten jälkeen. Kirjoitukset alkavat 14. syyskuuta.

Pöytyän kunnanhallitus tekee päätöksen etäopetuksesta maanantain kokouksessa. Kosken, Elisenvaaran ja Someron lukiot ovat valmistelleet asiaa yhdessä ja pyrkineet löytämään yhteisen linjan.

–Abien kanssa asiasta on puhuttu. Niin oppilaat kuin opettajat olisivat mielellään lähiopetuksessa, mutta tilanne ymmärretään, Rautavuori-Lehtinen sanoo ja toteaa, että etäopetukseen siirtymisellä tavoitellaan kaikkien parasta.

Kosken lukiossa syksyn kirjoituksiin osallistuu noin 50 oppilasta.

–Tilanne on kuitenkin valoisampi kuin keväällä ja tärkeintä on, että kaikki pääsevät kirjoittamaan, Rautavuori-Lehtinen näkee tilanteen.

Juhlat lähipiirissä

Lauantaiksi suunnitellut ylioppilasjuhlat päästänee pitämään suunnitellusti lauantaina. Elisenvaaran lukion rehtori Ari Höyssä on kuitenkin edelleen varovaisen toiveikas ja kertoo, että viimeinen varmistus juhlista lähtee tänään perjantaina.

Juhlien suhteen turvatoimia on joka tapauksessa tiedossa. Juhlapäivä ei kummassakaan lukiossa ole koulupäivä, vaan ylioppilaat lakitetaan vain kutsuvieraiden läsnä ollessa. Kosken lukio joutuu muun muassa perumaan riemuylioppilaiden tervehdyksen sekä siirtämään edelleen Vuoden lukio -palkinnon juhlintaa.