Pöytyän Ykköspesisnaisten Kankaanpään ottelu siirtyi flunssaoireiden vuoksi – varotoimenpiteenä oireita saaneet testataan

0
Pöytyän Urheilijoiden naisten Ykköspesisjoukkue ei pääse keskiviikkona tositoimiin Kankaanpäässä. Kuva on 4.7. Kumilassa pelatusta ottelusta Kankaanpäätä vastaan. Kuva: AVL:n arkisto/Timo Kesti

PÖYTYÄ. Pöytyän Urheilijoiden naisten Ykköspesisjoukkueen tämäniltainen ottelumatka Kankaanpäähän on peruttu varotoimenpiteenä. Joukkueen valmentajan Johanna Ilmasen mukaan muutamalle joukkueen pelaajista on ilmaantunut samanaikaisesti flunssaoireista. Oireita saaneita on alle viisi, kun joukkueessa on 15 pelaajaa.

Oireita saaneet ovat käyneet tiistain aikana varmuuden vuoksi koronatestissä. Testitulosten saaminen kuitenkin kestää muutaman päivän, eikä niitä tulla saamaan ennen keskiviikkoillan ottelua. Tämän vuoksi Pöytyän Urheilijat otti tiistaina yhteyttä Pesäpalloliittoon, minkä myötä Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan ohjausryhmä päätti siirtää Kankaanpään Mailajunioreiden ja Pöytyän Urheilijoiden välisen ottelun pelattavaksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

–Naisten Ykköspesiksen loppukauden pelitahti antaa tässä tapauksessa mahdollisuuden käyttää tätä varotoimenpidettä ja pelaamaan tilanteessa varman päälle. Uusi otteluajankohta vahvistetaan myöhemmin, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen kertoo liiton nettisivulla.

Johanna Ilmasen mukaan joukkueelle ei ole mitään erityistä syytä epäillä koronavirusta: muutaman pelaajan saamat oireet ovat olleet lieviä flunssan oireita eikä kovaa kuumetta ole noussut kenellekään. He eivät ole myöskään matkustelleet epidemia-alueilla. Ilmanen korostaa, että koronatestissä on kyse puhtaasta varotoimenpiteestä.

Testitulokset tulevat näillä näkymin loppuviikon aikana. Ilmanen uskoo, että sunnuntaina Kumilassa päästään taas pelaamaan: Pöytyän naisten on määrä kohdata Janakkala sunnuntaina kello 17 alkavassa kotiottelussa.