Äänestä nimeä Aurajoen Matkailutielle

0

AURA, PÖYTYÄ, ORIPÄÄ. Aurajoen Matkailutielle pääsee nyt äänestämään nimeä. Kulttuurirallissa sekä kuntien matkailutieilloissa kerätyt nimiehdotukset on koottu yhteen ja suosikkiaan voi äänestää perjantaihin 11.9. asti. Ehdolla nimeksi ovat Aurajoentie, Aurajokilaaksontie, Kansallismaisemantie, Tähkätie, Vanha Varkaantie ja Viljatie.

Äänestyksen jälkeen hankkeen ohjausryhmä toimittaa yleisöäänien perusteella ehdotuksensa kuntien aiesopimusneuvotteluja varten.

Käynnissä olevan Leader-osarahoitteisen Aurajoen Matkailutien esiselvityshankkeen päämääränä on luoda puitteet uuden matkailutien perustamiseksi Aurajoen kansallismaisemaa pitkin kulkevalle historialliselle tielle. Suunniteltu matkailutie kulkee Turusta Oripäähän asti valtakunnallisesti arvokkaalla Aurajokilaakson maisema-alueella. Tie kulkee Turun jälkeen muun muassa Liedon kunnan alueella, Auran keskustaajaman ja Pöytyän Riihikosken läpi ja päättyy Oripään keskustaajaman pohjoispuolelle. Tiellä on pituutta noin 70 kilometriä ja se kuuluu museoviraston luokkaan valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt.

Äänestämään pääsee tästä linkistä http://bit.ly/matkailutiellenimi