Eveliina Koliseva treenasi paikan Lukon puolustukseen

0
Rauman Lukon joukkueeseen alkukesän try out -tapahtumassa noussut Eveliina Koliseva debytoi Naisten Liigassa kauden avausottelussa Sportia vastaan.

AURA. TarU Hockeyn kasvatti ja peluri Eveliina Koliseva, 15, on ottanut paikan Naisten Liigassa pelaavan Rauman Lukon kokoonpanossa. Auralainen puolustaja pelasi ensimmäiset liigapelinsä heti kauden avauksessa viime viikonloppuna, kun Lukko voitti Sportin 2–0 ja taipui HPK:lle 1–3.

–Meni ihan hyvin, jäi hyvä fiilis. Sunnuntain pelissä tuli vähän enemmän peliaikaakin, Koliseva sanoo viikonlopun peleistä.

Koliseva nousi Lukon kokoonpanoon alkukesän try out -tapahtuman kautta, jonne hänet houkutteli perheelle teatteripiireistä tutuksi tullut tuttava. Kesän aikana hän on ollut joukkueen mukana muun muassa harjoitusleirillä sekä harjoituspeleissä. Lukon valmentaja Marko Toivonen kiittelee tytön otteiden parantuneen koko ajan ja kehitystä tapahtuvan oikeaan suuntaan.

–Olen päässyt joukkueeseen hyvin sisään, Koliseva puolestaan toteaa ja kehuu Lukon joukkuehenkeä.

Koliseva jatkaa edelleen pelaamista myös TarU:ssa tutussa U15-joukkueessa. Pelejä ja harjoituksia kahdessa joukkueessa pelaaminen tuo paljon, mutta toisaalta kasvattajaseurassa jatkaminen mahdollistaa harjoittelemisen lähempänä kotia. Treenejä on Kolisevan mukaan yhteensä 4–5 kertaa viikossa. Raumalla hän käy harjoittelemassa kerran tai kaksi viikossa.

Kiekkotyttö arvelee, että kauden aikana saattaa puutumuskin paljoon harjoitteluun ja ajamiseen tulla, kun harrastus pitää yhdistää koulunkäyntiin. Toistaiseksi intoa ja energiaa kuitenkin riittää.

Kipinää harjoitteluun

Viime keväänä korona katkaisi kiekkokauden, mutta Koliseva teki omatoimiharjoittelun tunnollisesti. Kipinä kovempaan harjoitteluun syttyi tytön ymmärrettyä poikien karkaavan ilman työntekoa.

–Halusin jatkaa pojissa niin kauan kuin tahdissa pysyn, Koliseva kertoo ja arvelee, että kevään kova harjoittelu avasi tien myös Naisten Liigaan.

–Viime kaudella en ehkä vielä olisi Liigaan päässyt.

Harjoitteluinto ei jäänyt huomaamatta TarU:n valmentajalta Teemu Salmelaltakaan, joka toteaa Kolisevan urheilullisuuden parantuneen. Salmela ilmoitti tytön ikäkauden parhaimmiston kokoavalle N16 Tulevaisuuden tähdet -leirille Kuortaneelle. Tällä hetkellä odotellaan vielä tietoa, selviytyikö Koliseva leiriltä jatkoon kohti tyttöjen maajoukkuetta.

–Tulevaisuuden tähdet -leiri oli hyvä kokemus. Sieltä sai pari uutta kaveria ja vinkkejä, miten esimerkiksi kannattaa huoltaa itseään. Piti myös itse miettiä, mitä pitäisi pelaajana itsessään kehittää, ja siihen sai valmentajilta neuvoja.

Vahvuuksinaan Koliseva pitää pelisilmää, kehitettävää hän näkee laukauksissa. Naisten Liigaan pääsyn myötä yksi hänen haaveistaan kiekkoilijana on jo toteutunut. Liigaan nousu ja Tulevaisuuden tähdet -leirille osallistuminen ovat kasvattaneet nälkää.

–Nyt ehkä tavoitteena voisi olla pääsy sinne maajoukkueeseen, tulevaisuudessa mahdollisesti terveydenhoitoalan koulutukseen suuntaava Koliseva miettii.

Viihdyttävät pelireissut

Koliseva on kiekkoillut 7-vuotiaasta asti isänsä ja kaverinsa kysyttyä häntä pelaamaan. Liikunnalliselle tytölle kiekkoilussa kivointa on ollut pelaaminen. Monia kivoja muistojakin on jo harrastuksesta mukaan saatu.

–Päällimmäisenä tulee mieleen, kun me voitettiin sarja. Ja pelireissuilla on viihtynyt.

Ainoana tyttönäkään Kolisevan ei ole tarvinnut poikien joukossa harrastaa, sillä joukkueessa on ollut mukana kaksi muutakin tyttöä. Heistä toinen jatkaa edelleen kiekkoilua.

Pukukoppipuheet ovat Kolisevan mukaan pojilla vähän erilaiset kuin naisilla. Pelaamisen naisissa hän on myös jo ennättänyt havaita erilaiseksi, mutta ei pelkästään poikien fyysisyyden ja nopeuden vuoksi.

–Onhan se erilaista pelata uusien naisten kanssa kuin samojen tuttujen poikien. Pojissa tunnen pakkiparini.

Lukon pelit jatkuvat lauantaina 12.9. Oulussa Kärppien ja sunnuntaina 13.9. Rovaniemellä RoKi:n vieraana. Otteluita voi seura Ruutu+ -suoratoistopalvelun kautta. TarU Hockeyn U15-joukkueen pelit AA alkusarjassa alkavat 19.9. Maarianhaminassa IFK Mariehamnin vieraana.