Jussi Lohikon ilo kumpuaa ihmisistä

0
Iloiseksi, ahkeraksi ja kohteliaaksi kehutun Jussin Lohikon hyväntuulisuutta ei ole koronakaan vienyt.

AURA. Koronapandemia on tuonut myös Auran Sisukodin asukkaille rajoitteita, mutta hiljakkoin 50 vuotta täyttänyt Jussi Lohikko ei anna rajoitteiden harmittaa vaan nauttii elämästä. Korona-aika on mennyt muun muassa lempipuuhan palapelien parissa.

–Ihan hyvin aika on kulunut. Ja käsidesiä on käytetty, Lohikko tuumailee kuluneista kuukausista.

Lohikon iloksi syntymäpäivätkin saatiin koronasta huolimatta järjestettyä. Omahoitaja Tero puuhasi juhlat, mistä mies on erityisen otettu. Kehuista ja kiitoksista ei meinaa tulla loppua, kun Lohikko pääsee kehumaan Sisukodin väkeä.

–Tykkään hirveästi asua täällä, täällä kaikki ovat niin kivoja, asukkaat ja työntekijät ja kaikki, Lohikko sanoo ja kehuu vielä erikseen paikan ”päällikköä” Pia Päivärintaa.

–Minua, 50-vuotiasta äijää, hoidetaan hyvin täällä, hän naurahtaa ja äiti Arja Lohikko kiittelee myös omaisten tulevan Sisukodissa hyvin huomioiduksi.

Sisukodissa on lystiä

Lohikko muutti Sisukotiin viisi vuotta sitten. Alku ei ollut aivan yhtä auvoinen kuin nykyhetki, sillä uusia asioita jännittävällä Lohikolla meni hetki tottua uuteen asuinympäristöön. Irtautuminen äidistäkin otti aluksi koville. Mutta niin vain elämä asettui uomiinsa eikä Lohikko voisi olla oloonsa kovin paljon tyytyväisempi.

–Täällä on niin lystiä!

Jussin myönteisen elämänasenteen huomannut Pia Vesala kehuu tätä muun muassa iloisuudesta. Lohikon mukaan ilo kumpuaa muista ihmisistä.

–Kaikki pistää mut iloiselle tuulelle, nämä asukkaat ja äiti.

Arja-äiti toteaa Jussin rakastavan ihmisiä.

–Ja ihmiset ovat rakastaneet Jussia, hän sanoo ja kiittelee Jussin ikäpolven auralaisia.

–Jussilla oli hyvä lapsuuskin. Hänet otettiin aina mukaan leikkeihin, eikä hän joutunut koskaan olemaan yksin.

Myös avuliaisuudestaan Lohikko saa kehuja.

–Jos joku saa epilepsiakohtauksen, menen auttamaan, mies myöntelee ja kertoo tietävänsä, miten epilepsiakohtauksen aikana kuuluu menetellä.

–Tyyny pitää laittaa pään alle, ettei potilas lyö päätään.

Peloista irti

Lohikon kesän kohokohtia oli vierailu päällikkö-Pian mökillä. Hän innostuu kertomaan, kuinka muiden houkuttelemana lopulta uskaltautui paljuun. Kokemus oli hänen mukaansa nautinnollinen.

Itsensä ylittämisen ilosta Lohikolla on muistoja myös vuosien takaa Ylläksen reissulta. Siellä Lohikko voitti jännityksensä ja uskaltautui rinnehissin kyydillä tunturin laelle. Arja-äiti kehuukin Jussia peloistaan huolimatta sinnikkääksi.

–Huusin, että täällä ylhäällä ollaan. Minä voitin itseni, Lohikko riemuitsee.

Anna kehun kiertää -juttusarjassa pistetään kehu kiertoon. Jussi Lohikon kehui Pia Vesala. Seuraavaksi sarjassa esitellään Jussi Lohikon kehuma henkilö.