Tarvasjoen eläkeläiset tempaisivat ilmaston hyväksi istuttamalla 90 kuusentainta

0
Eläkeliiton Tarvasjoen yhdistyksen puheenjohtaja Ensi Kulta piti kuusien istutsta nyaikaan hyvin sopivana ilmastotekona.

LIETO/Tarvasjoki. Eläkeliiton Tarvasjoen yhdistys tempaisi maanantaina tulevaisuuden ja ilmaston hyväksi istuttamalla 90 kuusentainta Euran kylään Jari ja Kristiina Laineen maille.

Kyseessä on 50 vuotta täyttävän Eläkeliiton valtakunnallinen kampanja, jolla pyritään kiinnittämään huomiota niin ilmastoon kuin tulevien sukupolvien hyvinvointiin.

Auranmaalla myös Pöytyä ja Koski ovat tarttuneet haasteeseen ja ovat mukana kampanjassa.

–Juhlavuoden slogan on sukupolvien ketjussa. Kuusien istuttaminen sopii siihen hyvin. Istuttamalla kuusia voimme ainakin pieneltä osin vaikuttaa siihen, minkälaisena jätämme maan tuleville sukupolville. Onhan puun istuttaminen todellinen ympäristöteko ja pieni askel kohti hiilineutraaliutta, kertoi Eläkeliiton Tarvasjoen yhdistyksen puheenjohtaja Ensi Kulta.

Sopivaa paikkaa kuusentaimille jouduttiin jonkun verran etsimään, mutta onneksi hätiin tuli liiton toiminnassa mukana oleva Jari Laine.

–Ollaan Euran kylässä, Liedon itäisessä kreivikunnassa eli Tarvasjoella, Kulta täsmensi paikkaa.

90 tainta istutettiin siistin riviin. Aikanaan paikalle kasvaa siis kuusiaita. Taimet saatiin lahjoituksen Metsä Groupilta, joka on valtakunnallisen kampanjan yhteistyökumppani. Taimien lisäksi yhtiöltä saatiin välineet lainaan ja neuvontaa.

–Olennaista on, että taimi istutetaan riittävän syvälle ja maa tiivistetään taimen vierestä niin ettei taimi kuivu, kertoi Suvi Malinen Metsä Groupilta.