Tuomas Kestille SM-hopeaa ratamoottoripyöräilyn Superstock 600-luokasta

0
Tuomas Kesti saavutti sunnuntaina SM-hopeaa ratamoottoripyöräilyn Superstock 600-luokassa, kun sarjan päätösosakilpailu kaasuteltiin Alastarolla. Ennen kauden päättäneitä kilpailuja Kesti oli SM-pisteissä kolmannella sijalla. Kuva: Timo Kesti

LOIMAA/Alastaro, PÖYTYÄ/Kyrö. Kyröläinen Tuomas Kesti saavutti sunnuntaina SM-hopeaa ratamoottoripyöräilyn Superstock 600-luokassa, kun sarjan päätösosakilpailu kaasuteltiin Alastarolla. Ennen kauden päättäneitä kilpailuja Kesti oli SM-pisteissä kolmannella sijalla. Suomen mestaruuden kohtalo oli ratkennut jo edellisessä osakilpailussa.

17-vuotias Yamaha-pilotti kruunasi kautensa makealla tavalla, kun päivän ensimmäisestä kilpailusta tuloksena oli voitto, joka oli Kestille uran ensimmäinen SM-tasolla ja toisessa startissa hän sijoittui puolestaan kakkoseksi.

Jo aamun aika-ajoissa nuorukainen paineli taululle luokan nopeimman kierrosajan, joka oikeutti paalupaikkaan ensimmäisessä kisalähdössä. Päivän avauskilpailun lähtökiihdytyksessä Kesti putosi kuitenkin toiselle sijalle, kun Niko Tanskanen porhalsi kärkeen. Parin kierroksen ajan Kesti pysytteli iskuasemissa ja hiillosti Tanskasta, kunnes suoritti ohituksen ja repi takana tuleviin kilpakumppaneihin muutaman sekunnin johdon, jonka hän pystyi pitämään loppuun asti ja saapui kymmenen kierroksen jälkeen ensimmäisenä ruutulipulle.

–Sain ensimmäiseen kisaan ihan ok lähdön ja pääsin hetken päästä kärkeen. Ajelin omaa hyvää kyytiä, pääsin hiukan karkuun muilta ja sen jälkeen varmalla suorituksella voittajana maaliin, totesi Kesti avausvoitostaan.

Sunnuntain toiseen kisaan lähtöjärjestys määräytyi ensimmäisen kisalähdön nopeimman kierrosajan perusteella ja West Coast Racing Clubia edustava kyröläinen päätyi toiseen lähtöruutuun. Lähtövalojen vaihduttua Yamaha-kuljettaja menetti jälleen hieman asemiaan, kun hän putosi neljänneksi.

Alastaron viikonloppu kokonaisuudessaan oli kauden huippuhetki, totesi tuore hopeamitalisti viikonlopun urakastaan. Kuva: Timo Kesti

Jo avauskierroksella Kesti pystyi nousemaan radalla kolmanneksi, todellisuudessa hän oli kuitenkin kilpailussa toisena paalupaikalta lähteneen Jasmin Sarjoksen saatua kahdenkymmenen sekunnin aikasakon varaslähdöstä. Neljäntoista kierroksen kilpailun puolivälissä näytti, että Niko Tanskanen karkaa kärjessä selvään voittoon, Kesti pystyi kuitenkin puristamaan itsensä loppukierroksilla aivan Tanskasen kantaan, mutta ohitus jäi kuitenkin haaveeksi.

Kilpailun toinen sija kuitenkin varmisti kauden päättymisen SM-hopeamitaliin.

–Tuli vähän huonompi lähtö, mutta pääsin kolmanneksi nopeasti. Katsoin, että kärki menee tosi kovaa karkuun, enkä saa kiinni, mutta sain loppua kohden kiinni ja pääsin melkein kuittaamaan voiton, mutta en ihan. Tavoitteenani oli ennen kautta päästä loppupisteissä kolmen parhaan joukkoon ja päädyin toiseksi, joten kausi oli kaikin puolin onnistunut. Tämä Alastaron viikonloppu kokonaisuudessaan oli kauden huippuhetki, totesi tuore hopeamitalisti.

Ensi kauden kuviot ovat kuljettajalla vielä avoinna.

–Ei ole vielä oikein tietoa tulevasta kaudesta. Pitää miettiä talven aikana ja ensi keväänä nähdään mitä tapahtuu, Kesti tuumailee.
Jere Hellsten