Auran seurakuntalaisilla huoli kirkon remontista

0
Auran kirkon remonttia on suunniteltu jo pitkään. Remonttisuunnitelmat on yritetty runnoa viime hetkillä läpi ennen seurakuntaliitosta.

AURA. Keskeinen huolenaihe Auran seurakuntalaisille on seurakuntaliitoksen kynnyksellä kirkon remontti. Aurassa pelätään, että remontti jää seurakuntaliitoksen myötä toteutumatta marraskuussa käynnistyvän Liedon kirkon remontin vuoksi.

–Kirkko on saatava remontoitua. Työn suunnittelu on jo kestänyt useita vuosia, Auran kirkkovaltuutetut Maj-Len Heikka ja Irmeli Virtanen sanovat ja Virtanen lisää, että suunnitteluun käytetyt rahat haaskataan, jos remontti ei toteudu.

Auran kirkkoneuvostossa remonttia käsiteltiin toissaviikkoisessa kokouksessa, jonka Sandbergiä sijaistanut Risto Leppänen keskeytti. Leppäsen mukaan tilanne oli epäselvä, eikä neuvostolla ollut edellytyksiä päättää laajemmasta kuin esitetyistä sähkötöistä.

–Kokous täytyy pitää mahdollisimman pian uudelleen, hän toteaa ja kertoo, että kokousväki olisi halunnut hyväksyä kerralla kaikki muutkin laajemmat, valmistelemattomat kirkon korjaustyöt ja valita urakoitsijat.

Uuden kokouksen järjestämisen ongelmana on, ettei tuomiokapituli ole vielä määrännyt sijaista vuosilomaa anoneelle Auran kirkkoherra Torsten Sandbergille.

Kirkon remonttitoimikunnassa mukana oleva Arvo Laakso myöntää, että kirkon maalaus jouduttiin jyräämään hallinnossa läpi, jotta se saatiin tehtyä ennen syksyn sateita. Muun remontin osalta hän toteaa, ettei remonttikokonaisuus ole vielä auennut Liedon seurakunnan viranhaltijoille. Hän sanoo sähkötöiden kulkevan käsi kädessä muun remontin kanssa.

–Lämmityskieltoa kirkossa ei ole, mutta sähköt ovat aikansa eläneet, ne pitää uusia, Laakso sanoo ja huomauttaa Auran seurakunnalla olevan remonttirahatkin valmiina.

Liedon ja Auran seurakuntien talouspäällikkönä toimiva Marika Ahola pitää haasteellisena saada remontti enää tämän vuoden aikana hallinnossa hyväksytyksi. Sähkötyöt eivät Aholan mukaan edellytä tuomikapitulin ja kirkkohallituksen hyväksyntää, mutta muilta osin aikataulu on jo remontin hallinnolliselle käsittelylle piukka.

Auran kirkon remonttisuunnitelma sisältää oleellisia muutoksia, kuten penkkirivien poistoja jotta kirkkoon saadaan kulkuväylät liikuntaesteisille. Nämä muutokset edellyttävät remonttisuunnitelman hyväksymistä tuomiokapitulissa ja kirkkohallituksessa.