Kosken koulukeskuksessa toinen koronavirustartunta

0
Kosken koulukeskuksessa todettiin viikonloppuna toinen koronavirustartunta. Opetus jatkuu koulussa tällä kertaa nomaalisti lähiopetuksena muilla paitsi altistumisen vuoksi etäopetukseen ja etätyöhön määrätyillä. Kuva: Simo Päivärinta.

KOSKI. Kosken koulukeskuksessa on todettu toinen koronavirustartunta. Tieto tartunnasta tuli Kosken seudun yläasteen rehtorille Jouni Karvoselle lauantaina. Kaikki altistuneet saatiin jäljitettyä sunnuntai-iltaan mennessä ja heidät on määrätty karanteeniin ja etäopetukseen. Muiden oppilaiden opetus jatkuu normaalisti lähiopetuksessa.

–Terveysviranomaiset tekee päätökset karanteeneista ja me noudatamme heidän ohjeitaan, Karvonen sanoo.

Karanteeniin määrättyjä oppilaita on noin 50, minkä lisäksi karanteenissa on koulun henkilöstöä. Karvonen ei tarkemmin kerro karanteenissa olevien opettajien lukumäärää, mutta hän toteaa määrän olevan opetuksen järjestämisen kannalta haasteellinen. Karanteenissa olevat opettajat tekevät hänen mukaansa töitä etänä, mutta kaikkea opetusta ei tällä tavoin saada kokonaan järjestettyä.

–Altistumista on tapahtunut keskiviikon ja torstain aikana koulubussissa ja koulussa, Karvonen kertoo.

Todettu tartunta ei liity Karvosen mukaan Kosken koulukeskuksessa aiemmin lokakuussa todettuun tartuntaan. Uuden tapauksen tartuntaketju on tiedossa, eikä tartuntaa ole Karvosen mukaan saatu koulukeskuksessa. Aiemmin todetun tartunnan ja altistumisten johdosto kenenkään Kosken koulukeskuksen oppilaista tai henkilöstöstä ei tiedetä saaneen tartuntaa.

Tartunnan nyt saaneen oireet ovat Karvosen tietojen mukaan lieviä. Altistumisen vuoksi karanteeniin määrättyjen karanteeni kestää altistumispäivästä kymmenen päivää.