Kosken koulukeskus tyhjennettiin koronavirustartunnan vuoksi

0
Kosken koulukeskus tyhjennettiin torstaina ja oppilaat siirtyivät etäopetukseen koulussa aamulla ilmi tulleen koronavirustartunnan vuoksi. Kuva: Simo Päivärinta.

KOSKI. Kosken koulukeskus tyhjennettiin torstaina puolen päivän aikaan koulussa ilmenneen koronavirustartunnan vuoksi. Kaikkiaan noin 300 yläkoulun ja lukion oppilasta siirtyi toistaiseksi etäopetukseen.

Tieto koulun henkilöstöön kuuluvan henkilön koronavirustartunnasta saatiin torstaiaamuna. Kunnanjohtaja Jukka Matilaisen mukaan mahdollisesti altistuneita on informoitu erikseen. Tarkkaa selvyyttä altistuneiden määrästä ei kuitenkaan vielä torstaina puolen päivän jälkeen ollut.

–Tieto tartunnasta on tullut aikaisessa vaiheessa, Matilainen rauhoittelee.

Enää torstaina ei tartunnan saanut ollut koulussa paikalla. Sivistysjohtaja Mirja Rautavuori-Lehtisen käsityksen mukaan tartunnan saanut sai tiedon tartunnastaan nopeasti. Hänen voinnistaan Rautavuori-Lehtisellä ei ollut tietoa.

Ensi viikolla kouluissa vietetään syyslomaa. Annettujen ohjeistusten pohjalta Matilainen arvioi, että etäopetuksessa jatketaan ainakin kolme päivää syysloman jälkeen. Hän ei usko, että muita kouluja, joissa on Kosken koulukeskuksessa mahdollisesti koronalle altistuneiden oppilaiden pikkusisaruksia, joudutaan siirtämään etäopetukseen.

Kosken seudun yläaste ja lukio tiedottavat opiskelijoita jatkotoimenpiteistä heti, kun niistä saadaan lisäselvyyttä. TYKS:n tartuntatautiyksikkö ohjeistaa mahdollisesti altistuneita asian vaatimista toimenpiteistä.

Uutinen päivitetty kello 13.18.