Carita Maisila kärkikymmenikköön Vuoden nuori johtaja -kilpailussa

0
Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila on valittu Vuoden nuori johtaja -kilpailun kärkikymmenikköön. Viisi parasta selviää ensi viikolla ja kisan voittaja 18.11. Kuva: AVL:n arkisto / Marika Timonen

MARTTILA. Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila on valittu Suomen Nuorkauppakamarien vuosittain järjestämässä Vuoden Nuori Johtaja -kilpailussa kymmenen kärkeen. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia, korkeintaan 40-vuotiaita nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina.

Top kymppiin päässeet ehdokkaat saavat VIA Groupin tarjoaman stipendin Voittava johtaminen -työpajaan ja seminaariin. Kaksipäiväisen ohjelman ohjelmapaketin arvo on 1 480 euroa ja se sisältää henkilökohtaisen johtamisen valmennuksen myös johtamistyylien hallinnan mittauksen sekä kehityssuunnitelman teon.

Kilpailussa voi olla ehdokkaana alle 40-vuotias henkilö, joka on vastuullisessa johtotehtävässä. Kriteereinä valinnassa käytetään muun muassa ongelmanratkaisukykyä ,luovuutta, tunneälyä, neuvottelutaitoja ja eettisyyttä.

Maisila on kärkikymmenikössä ainoa kuntakentän edustaja ja varsin kovassa seurassa. Kympin sakkiin päässeistä löytyy tunnettuja liike-elämän nimiä kuten kauppakeskus Redin kauppakeskusjohtaja Aleksi Salminen, Rukakeskuksen markkinointijohtaja Jenni Ihatsu, Eilakaislan palvelujohtaja Maija Kauppinen ja Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm.

Kisa etenee niin, että ensi viikolla julkaistaan viisi parasta. Voittaja on selvillä 18.11.

Kahdeksan vuotta Marttilan kunnanjohtajana toiminut Carita Maisila kertoo, että valinta kärkikymmenikköön yllättää ja ilahduttaa.

–Kisassa on kovia nimiä bisnesmaailmasta eikä aiempinakaan vuosina mukana ole ollut kovin montaa kuntakentän edustajaa. Mahtava yllätys oli päästä mukaan kisaan, Maisila sanoo.

Maisilan mukaan johtamisen kriteerit ovat kunnassa monella tapaa samoja kuin yksityiselläkin puolella, mutta paljon on toki erityispiirteitäkin.

–Kunnanjohtaja on tilivelvollinen paitsi luottamusmiehille, viime kädessä myös jokaiselle kuntalaiselle. Johtaminen kunnassa on todella monipuolista ja oman erityispiirteensä johtamiseen tuo vielä se, että on toimittava tietyn byrokratian mukaan, Maisila muistuttaa.