Metsämotoristit kokoontuivat pystymetsässä Koskella

0
Henri Kettunen Orimattilasta oli saapunut Pystymettään hieman erilaisella Vespalla. –Täällä on parasta ulkoilma ja naiset. Eikun täällähän on vaan miehiä, Kettunen veisteli. Kuva: Tuomas Honkasalo

KOSKI. Lauantaiaamuna, viluisen pakkasyön jälkeen, saattoi moni hieman hieraista kymppitiellä silmiään, kun vastaan tuli moottoripyörä. Ja hetken päästä toinen ja sitten vielä monen monta muutakin kaksipyöräistä viileäpäisine kuskeineen.

Matkalla MP69-moottoripyöräjärjestön Pystymettä-tapahtumaan tie kapeni kapenemistaan ja oli lopulta auton levyinen kinttupolku. Lopulta ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ryhtyä jalkapatikkaan. Yhtäkkiä keskellä pystymetsää nousi iso ja lavealle levittäytynyt moottoripyörien ja erilaisten majoitteiden sekamelska.

Lokakuun loppuun sijoittuvalle Pystymetälle lähdettiin keleistä huolimatta ympäri Suomea. Ja tunnelma oli kodikkaan leppoisa, vaikka maa oli märkä ja ilma viileä.

MP69 toimii hyvin kevyellä organisaatiolla. Koskelainen Pekka Kulmanen oli itse käynyt jo varmaan kahdessakymmenessä Pystymetässä ja halusi tällä kertaa tarjota omaa metsäänsä tapahtuman pitopaikaksi.

–Järjestölle voi ehdottaa itse, että minä voisin tällä kertaa järjestää tapahtuman. Paikalle tarvitaan lähinnä vaan puhdasta vettä, polttopuita ja joku riuku. Ihmiset tulevat tänne viihtymään ja tapaamaan vanhoja tuttuja. Ei täällä oikein kaikkia osallistujia ehdi edes kirjaamaan ylös, Kulmanen naurahtaa.

Pienet seurueet istuskelivat omien nuotioidensa ääressä makkaroita mutustellen ja juomia naukkaillen. Kyseessä ei ollut ajotapahtuma sen jälkeen, kun paikalle päästiin. Osa tuli yhdeksi yöksi ja jotkut kahdeksi.

–Tänä vuonna piti tietenkin kiinnittää huomiota koronarajoituksiin. Tarjolla on käsidesiä, tässä ollaan ulkoilmassa ja lisäksi leiri on laaja, Kulmanen selvensi.

Heinävedeltä asti paikalle saapunut Jukka Mikkonen ajoi sivuvaunullisella Yamahallaan Koskelle 500 kilometrin matkan kahdessa erässä. –Kyllä liukasta oli välillä, mutta kitkarenkailla tultiin turvallisesti perille. Kuva: Tuomas Honkasalo

Heinävedeltä asti paikalle kurvaillut Jukka Mikkonen pisti telttaa pystyyn. Metsäpalstan eri kolkkiin oli noussut jo telttoja, laavuja, riippumattoja ja jopa puolijoukkueteltta.

–Oli kyllä tosi liukasta tänään aamulla. Silloillakin suti tosi paljon. Minulla on kitkarenkaat pyörässä, joten rauhallisesti ja turvallisesti tultiin. 500 kilometriä tuli mittariin. Täällä on parasta tämä porukka. Meno on rentoa ja vapaamuotoista, Mikkonen kuvaili.
Tuomas Honkasalo