LOUNAIS-SUOMI. Uuden tieliikennelain mukana tuli pieniä muutoksia talvirenkaiden käyttöön. Pääsäännön mukaan talvirenkaita on nyt käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos keli sitä edellyttää. Aiemmin tavirengaspakko oli ehdoton, eikä riippunut kelistä. Pääsääntö koskee henkilö- ja pakettiautoja, mopoja, moottoripyöriä, kolmipyöriä ja nelipyöriä – sekä näiden perävaunuja, paitsi ”kevytperävaunuja”.

Lounais-Suomen poliisilaitos muistuttaa, että nastarenkaita saa käyttää edelleen aina, kun keli sitä vaatii ja muutoinkin marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Aiemmin nastarengaskausi jatkui viikon verran pääsiäisen yli.

Valvontaa suorittava poliisi ottaa huomioon nopeastikin vaihtuvat olosuhteet koko suuressa Suomen maassamme. Vaikka nastarenkaita ei matkan alkupäässä vielä tarvittaisikaan, voi esimerkiksi Lappiin suuntautuvalla matkalla olla jo nyt syytä varautua niiden tarpeeseen.

–Talvirenkaitahan saa käyttää aina ja nastarenkaitakin aina silloin, kun keli sitä saattaa edellyttää, muistuttaa Lounais-Suomen poliisilaitos tiedotteessaan.