Yli 65-vuotiailla koskelaisilla mahdollisuus päästä hyvinvointikartoitukseen

0

KOSKI. Koskelaisilla yli 65-vuotiailla on mahdollisuus päästä mukaan maksuttomaan hyvinvointikartoitukseen 24. marraskuuta. Kartoitus on tarkoitettu henkilöille, joiden toimintakyky on alentunut ja jotka eivät ole säännöllisten palveluiden piirissä. Mukaan havitellaan etenkin henkilöitä, jotka selvästi hyötyisivät elintapamuutoksesta.

Kartoituksen toteuttaa Turun Ammattikorkeakoulu yhteistyössä Kosken kunnan kanssa. Mukaan mahtuu enintään 20 henkilöä.

Kartoituksessa mitataan muun muassa pituutta, painoa, vatsanympärystä, kävelynopeutta, suorituskykyä, alaraajojen lihasvoimaa, seisomatasapainoa, puristusvoimaa ja verenpainetta.

Testeistä saa yksilöllisen palautteen omasta terveydentilastaan sekä ohjausta tarvittaessa eteenpäin.

Hyvinvointikartoituksen avulla saadaan tietoa niin yksilö -kuin ryhmätasolla kohderyhmän tarpeista. Kartoituksen yhteydessä kerätään tietoa ja ikäihmisten kokemuksia Kosken kunnassa olevista hyvistä arkielämää, elämänhallintaa ja toimintakykyisyyttä tukevista käytännöistä ja palveluista. Kyseessä on kokeilu, joka toteutetaan osana Kosken kunnan ja AVIn Ikiliikkuja-kehittämishanketta.

Hyvinvointikartoitus tehdään tiistaina 24.11. Kosken liikuntahallilla. Oman testausaikansa voi varata Katri Honkalalta: katri.honkala@koski.fi tai 044 744 1137.