Auranmaan koronarintamalla rauhallinen viikko

0

AURANMAA. Viimeksi kuluneen viikon aikana Auranmaalla ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja lukuun ottamatta Tarvasjoella todettuja tapauksia. Aurassa viimeisin positiivinen tulos kirjattiin 18. ja Pöytyällä 20. marraskuuta.

–Viikolla 47 tuli turskahdus tartuntoja ja niiden tiimoilta otettiin paljon näytteitä, mutta uusia tartuntoja ei ole nyt löytynyt, Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän johtava lääkäri Pirjo Hiltunen toteaa.

Riihikosken yhtenäiskoulussa viime viikon alussa koronavirukselle altistuneistakaan kukaan ei ole keskiviikkoisten tietojen perusteella sairastunut.

Aurassa todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä oli keskiviikkona 18 ja Pöytyällä kahdeksan. Hiltusen mukaan sairastuneista 5–6:n vointia seurataan vielä, muut ovat jo tervehtyneet.

–Tietojeni mukaan sairastuneista on koko tänä aikana yksi joutunut sairaalahoitoon, Hiltunen kertoo.

Yksittäisiä altistumisia ja karanteeniin asettamisia tulee Hiltusen mukaan nyt päivittäin. Pääosin altistumiset ovat tapahtuneet kuntayhtymän ulkopuolella.

Liedossa 3–5 tartuntaa viikossa

Oripäähän uusia todettuja tartuntoja ei ollut tullut marraskuun alun kahden tartunnan jälkeen. Terveydenhoitaja Mari-Kaisa Heikkisen mukaan Oripäässä ei tällä hetkellä ole taudille altistuneitakaan.

Koskelle ja Marttilaan uusia tartuntoja ei ole kirjattu kesän jälkeen, mutta Liedossa uusia tartuntoja todetaan johtavan ylilääkärin Veli-Matti Leinosen mukaan nyt 3–5:n tapauksen viikkovauhdilla. Tarvasjoella Poutapilven päiväkodissa asetettiin koronavirustartunnan vuoksi yksi lapsiryhmä karanteeniin viime viikolla ja Tarvasjoen koululla yksi opetusryhmä tällä viikolla.

–Härkätien alueella tartunnat lähteet ovat pääosin työpaikoilta tai muilta Turku-käynneiltä, tai perheen ja lähipiirin sisäisiä, Leinonen kertoo ja toteaa viruksen tämän perusteella tarttuvan pidemmässä lähikontaktissa.

Tartunnan saaneiden ikäjakauma on Leinosen mukaan painottunut 20–30-vuotiaisiin. Sairaalahoitoon joutuneita ei Härkätien alueella ollut.

–Osastohoidossa meillä on koko tänä aikana ollut yksi sairastunut.

Liedossa todettuja tartuntoja oli torstaina 28. Näistä 17 on marraskuun aikaisia tartuntoja ja loput aiempia. Leinonen arvioi noin kymmenen sairastuneen sairastavan edelleen.

–Sairastaminen on yksilöllistä, mutta enimmäkseen sairastamisaika on jäänyt viikkoon, hän kertoo.