Auranmaan Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräys alkaa lauantaina

0
Auranmaan Nuorkauppakamari kutsuu jälleen hankkimaan joululahjoja lapsille, jotka saattaisivat muuten jäädä niitä ilman.

AURANMAA. Auranmaan Nuorkauppakamarin organisoima Joulupuu-keräys alkaa lauantaina 28.11. ja jatkuu aina 12.12. saakka.

Jo tutuksi tulleella hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja Auran, Kosken, Pöytyän ja Oripään kuntien lapsille ja nuorille, jotka ovat esimerkiksi lastensuojelun tai erityisen tuen piirissä tai muutoin vähävaraisessa perhetilanteessa, ja joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja.

Marttilan kunta ei ole mukana tässä keräyksessä, sillä siellä MLL:n Marttilan yhdistys huolehtii perinteisesti vastaavanlaisesta keräyksestä.

Viimeistään lauantaihin mennessä keräyspisteisiin pystytetään joulupuut, joiden oksille on kiinnitetty lahjan tarpeessa olevista lapsista kertovia lappusia. Lapuissa lukee lahjan saajan ikä sekä tieto siitä, onko kyseessä tyttö tai poika tai vaihtoehtoisesti sukupuolineutraalisti lapsi tai nuori. Keräyspisteistä löytyy myös keräysohjeet, sekä lahjavinkkejä siitä, millaisia lahjoja eri ikäisille lapsille ja nuorille voisi antaa.

Hyvän mielen keräykseen voi osallistua kuka tahansa noutamalla jonkin Auranmaan keräyspisteen kuusesta lapun ja hankkimalla lapussa kuvaillulle lapselle tai nuorelle lahjan. Lahja voi olla joko uutena ostettu tai itse tehty käyttämätön lahja. Lahjoittaja paketoi lahjan ja kiinnittää pakettiin noutamansa lapun väliaikaiseksi pakettikortiksi. Pakettikorttiin tulee kirjoittaa tarkka kuvailu paketin sisällöstä. Lopuksi lahjoittaja palauttaa lahjan johonkin Auranmaan Joulupuu-keräyspisteeseen lauantaihin 12.12. mennessä.

Lahjat jaetaan saajilleen luotettavien tahojen, eli paikallisten kuntien sosiaalihuollon tai seurakunnan kautta. Auranmaan Nuorkauppakamari saa näiltä yhteistyökumppaneiltaan anonyymit listat lahjansaajista.

Joulupuu-keräyksen toteuttaa ja koordinoi Auranmaan Nuorkauppakamari ry yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Keräys toteutetaan non profit -periaatteella eli kaikki osapuolet toimivat korvauksetta.

Koronapandemiasta johtuen keräys järjestetään tänä vuonna erityistä varovaisuutta ja alueellisia suosituksia noudattaen. Osallistujia pyydetään huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta sekä turvaväleistä ja välttämään hiemankaan flunssaisena Joulupuu-keräyspisteellä asioimista. Auranmaan Nuorkauppakamari suosittelee myös kasvomaskin käyttöä, mikäli mahdollista.

FAKTA

Tänä vuonna Joulupuu-keräyspisteet löytyvät seuraavista paikoista:
Aura: Auraamo, S-Market Aura ja K-Market Aurantori.
Oripää: K-Market Orippää
Koski: Sale Koski.
Pöytyä: Sale Kyrö, Sale Pöytyä (Riihikoski) ja Sale Yläne.