Balladiprinsessan ja torvitytön äänet soivat yhteen – Koskelaisduo kisaa All Together Now -laulukilpailussa

0
Koskelaisduo Hanna Kanasuo ja Henrika Ojala nähdään lauantaina All Together Now -laulukilpailussa Nelosella. Kuva: Nelonen/ Jaakko Kahilaniemi

KOSKI. Lauantaina on televisiossa koskelaisittain jännittävä ilta luvassa, kun duo Hanna Kanasuo ja Henrika Ojala osallistuu All Together Now -laulukilpailuun.

–Emme luonnollisestikaan saa paljastaa vielä, miten meille kisassa kävi, mutta uskallamme luvata meidän kannalta jännittävän jakson, Henrika ja Hanna lupaavat.

Ohjelma on heille uusi askel musiikkiuralla. Henrika työskentelee opinto-ohjaajana ja hoitovapaalla tällä hetkellä oleva Hanna Suomen Lentopalloliitossa, mutta musiikki on kuulunut heidän elämäänsä lapsuudesta asti. Henrika on käyttänyt laulunlahjojaan muun muassa Ypäjän musiikkiteatterissa ja erilaisissa bändikokoonpanoissa, Hanna puolestaan on laulanut kuoroissa ja Pieksämäen harrastajateatteri Poleenissa, voittanut karaoken SM-tittelin ja esittänyt kansallislauluja kansainvälisissä urheilutapahtumissa.

Toisiinsa Hanna ja Henrika tutustuivat ja ystävystyivät lasten lentopalloharrastuksen kautta. Musiikillisesti heidän tiensä kohtasivat vuonna 2015 Lauluyhtye Valossa.

–Minä en ollut kuorolaulusta innostunut, mutta ajattelin että jos Hannakin niin kyllä minäkin. Tiesin Hannan törkeän hyväksi laulajaksi, itseään poprockin, menevän bile- ja big band musiikin ystäväksi sekä torvitytöksi luonnehtiva Henrika sanoo.

Klassista laulua opiskellut Hanna kuvailee itseään musiikillisesti ”balladiprinsessaksi”. Duon tulevissa suunnitelmissa on tilaa molempien musiikillisille mieltymyksille. Heillä on tarkoituksena lähteä ravintolakeikoille sekä erilaisiin elämänjuhliin esiintymään, kunhan elämä taas koronan mentyä normalisoituu.

–Vilpertti Salminen tulee meitä säestämään kitaralla, Henrika kertoo ja kehuu vuolaasti koskelaisen muusikon ja musiikinopettajan taitoja.

Soittolistalleen duo on Hannan mukaan valinnut biisejä, joita voidaan laulaa kahdessa äänessä.

–Silloin saadaan äänet kivasti soimaan yhdessä.

Silkkaa nautintoa

Kannustusta duon perustamiseen Hanna ja Henrika saivat ystäviltään.

–Teimme viime vuonna yhdessä oman joulukonsertin, sekä ”Vain kauniita lauluja” kirkkokonserttikiertueen Maria Wallinin ja Hannu Ilolan kanssa. Konserteissa oli ystäviämme kuuntelemassa ja he totesivat meidän äänien soivan yhteen, Hanna ja Henrika kertovat.

Kavereiden ehdotuksesta duo päätti myös osallistua All Together Now -laulukilpailuun.

–Innostuimme tyhjästä, sillä hakemusta täyttäessä emme olleet vielä ohjelman mainostakaan nähneet, Hanna naurahtaa.

Ohjelman kuvaukset olivat helmikuussa ja alunperin sen oli tarkoitus tulla televisioon huhtikuussa. Nyt kilpailun finaali nähdään 19. joulukuuta.

–Kilpailuun oli kiva osallistua kaverin kanssa, ei jännittänyt niin paljon, Hanna sanoo ja toteaa kuvausten olleen hieno kokemus maalaismammoille.

Äiteinä ja aikuisina naisina Hanna ja Henrika osasivat arvostaa sitä, että pääsivät Raili Hulkkosen meikattaviksi, ammattilaisten kammattaviksi ja stylistien puettaviksi.

–Oli kutkuttavaa ja veret seisauttavaa seisoa siellä nimekkäiden muusikoiden edessä. Siinä tunsi itsensä yhtä aikaa pieneksi ja suureksi, Henrika sanoo.

Hänen mukaansa kilpailu oli silkkaa nautintoa, varsinkin kun sen sai kokea yhdessä ystävän kanssa.

All Together Now Nelosella lauantaina 21.11. kello 20.30.