Joulu avautuu Auranmaalla vaihtelevasti: osa tapahtumista on peruttu, osa järjestetään

0
Viime vuonna joulupukki saapui Oripään joulunavaukseen ponireellä. Tänä vuonna vastaavaa yleisötapahtumaa ei järjestetä. Kuva: AVL:n arkisto/Tuomas Honkasalo

AURANMAA. Joulunavausten kohtalo koronan kynsissä vaihtelee eri puolilla Auranmaata.

Näillä näkymin Auran joulunavaus toteutuu perjantaina 27.11. Tapahtuma toteutetaan koko päivän tapahtumana koronatilanne huomioiden. Joulun tunnelmaa voi käydä aistimassa niin Auraamon pihassa kuin auralaisissa liikkeissäkin. Auraamon pihassa on tori klo 9–19, joulunavausvalot syttyvät kello 17, jolloin myös joulupukki piipahtaa hevospelillä Aurassa.

Koskella joulunavaus järjestetään 27.11. klo 17–19, mutta tavanomaisesta poiketen joulupukkia ei nähdä paikalla.

–200 ensimmäiselle lapselle jaetaan joulupussit ja joulupukin postilaatikkoon voi jättää kirjeen pukille. Valot sytytetään klo 17, kertoo Kosken yrittäjäyhdistyksen varapuheenjohtaja Tanja Leino.

Sen sijaan Auran Nuortentalolla perinteisesti järjestetyt kädentaidon myyjäiset on koronan vuoksi tänä vuonna peruttu.

Kyrössä Lions Clubin perinteisesti järjestämät joulumarkkinat on peruttu. Myös Uudenkartanon perinteinen joulunavaus on peruttu. Tapahtuman piti olla lauantaina 28.11.

Oripään joulunavaus 29.11. on peruttu. Sora-Sanni ja Vesi-Vihtori kuitenkin valitaan ja palkinnot toimitetaan valituille kotiin.

Marttilassa on joulunavaus niin ikään peruttu. Tarkoituksena on kuitenkin pitää museoaittoja joulukuussa auki, jotta niissä voi käydä aistimassa joulun tunnelmaa.

Tiedot juttuun on kerätty keskiviikkona 18.11., joten muutokset ovat mahdollisia.

 

Juttua on täydennetty maanantaina 23.11. klo 7.40, jolloin juttuun lisättiin tieto, että myös Uudenkartonon joulunavaus on peruttu.