Ongelmia aiheuttaneet vaahterat kaadetaan Sillankorvantien viherkaistalta

0
Sillankorvantien vaahteroiden juuret aihettavat ongelmia asvaltille ja alueen putkistoille. Vaahterat kaadetaan ja niiden tilalle istutetaan pienempiä puita ja pensaita.

AURA. Auran Sillankorvantien varrella olevat vaahterat aiotaan kaataa. Kunnan tekninen toimi on todennut Kisatien ja Mäkitien väliselle osuudelle kapealle viherkaistalle aikanaan istutetut puut liian suurikokoisiksi. Teknisen toimen mukaan puiden juuret tukkivat ja rikkovat alueen putkilinjoja. Lisäksi juuret tunkeutuvat asvaltin alle ja nostavat sitä ylöspäin rikkoen rakennekerroksia ja aiheuttaen murtumia päällysteeseen.

Puiden kaatamisesta huolimatta alueen vehreys ja edustavuus halutaan säilyttää. Pyörätien autotiestä erottavalle viherkaistalle aiotaankin istuttaa vaahteroiden tilalle pienempiä ja helppohoitoisempia puita sekä pensasistutuksia.

–Puiden istutuksessa käytetään juurimattoa, jolloin juuret eivät vaurioita kunnallistekniikkaa eivätkä asfalttia. Pensaslajiksi valitaan matala lajike, ettei näkemäestettä synny. Valaistus säilyy ennallaan, teknisen lautakunnan hyväksymässä esityksessä kerrotaan.

Teknisen johtajan Kari Tuohen mukaan vaahterat kaadetaan talven aikana. Ennen töiden aloittamista suunnitelmaa vielä tarkennetaan ja muutostöistä keskustellaan katuosuuden kiinteistön omistajien kanssa.

Myöhemmin päätetään, minkälaisilla istutuksilla vaahterat korvataan.