Oripään vuoden yrittäjälle yrittäjyys on jatkuvaa uuden oppimista

0
Oripään vuoden yrittäjäksi valittu Janne Repo on kiitollinen saamastaan huomionosoituksesta. Keväällä Revon luotsaamilla Martin Tarhoilla juhlittiin yrityksen 25-vuotijuhlia.

ORIPÄÄ. Oripään kuntakohtaisen vuoden yrittäjäpalkinnon saaneelle Janne Revolle yrittäjyys on jatkuvaa uuden oppimista. Repo hyppäsi yrittäjän saappaisiin vauhdilla 16 vuotta sitten, kun ryhtyi Martin Tarha Oy:n jatkajaksi yrityksen perustaneen isänsä äkillisen kuoleman jälkeen. Jo isän ajoilta alkaen yritys on pyrkinyt erikoistumaan ja hakemaan uusia tuotteita. Tämä on sopinut myös pojalle, vaikka hän toteaakin, että ajatus valmiista yrityksestä olisi mukava.

–Ihmiset eivät luontaisesti tykkää muutoksesta, mutta muutokseen pystyy sopeutumaan, kun jättää murehtimisen, Repo miettii.

Puutarha-alalla muutokset eivät ole olleet mullistavia, mutta jatkuvasti muutostarpeita puutarhoillakin ilmenee muun muassa ihmisten kukkamieltymysten muuttuessa.

–Kenttä muuttuu ja parametrit, millä toimitaan, muuttuvat, mutta sitä ei voi jäädä kiukuttelemaan, Repo sanoo ja toteaa pyrkivänsä näkemään muutoksessa sen teettämän työn lisäksi mahdollisuudet.

Revosta onkin ollut antoisaa, kun uutta kokeilemalla on päässyt toteuttamaan itseään. Epäonnistumiset voivat hänen mukaansa tarjota satunnaisia onnistumisia arvokkaampaa oppia.

Kuluvana vuonna, kiitos koronan, asioita on jouduttu miettimään uudella tavalla monissa yrityksissä. Martin Tarhoille korona toi verkkokaupan digiloikan. Vaikka juhlien ja tilaisuuksien peruuntuminen on vaikuttanut myös kukkakauppaan, kokonaisuutena Repo on kuluneeseen vuoteen myynnillisesti tyytyväinen.

–Kyllä meilläkin huomattiin, että ihmiset ovat selkeästi olleet kotona ja satsanneet kotona viihtymiseen.

Saamastaan huomionosoituksesta Repo sanoo olevansa kiitollinen.

–Nöyräksi vetää.

Paitsi jatkuvaa uuden oppimista, yrittäjyys on Revolle myös elämäntapa sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä hänen kanssaan yritystä pyörittävät vaimo ja äiti.

–Olemme olleet tyytyväisiä, kun olemme voineet tarjota työtä muillekin, Repo sanoo ja kertoo, että parhaillaan puutarhalla eletään joulukukkien ja joulusesongin jälkeistä aikaa.

 

FAKTA

Yrityksen nimi: Martin Tarha Oy
Perustamisvuosi: 1995
Toimiala: puutarha, kukkakauppa
Henkilökunta: 8
Minkä palkinnon sai: Oripään kuntakohtainen yrityspalkinto/ Oripään yrittäjät