Poutapilven päiväkodissa koronavirustartunta

0
Tarvasjoen Poutapilven päiväkodissa todettiin viime viikolla koronavirustartunta. Altistuneen ryhmän lapset ja henkilöstö on karanteenissa.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen Poutapilven päiväkodissa on viime viikolla todettu koronavirustartunta. Varhaiskasvatusjohtaja Elina Lindholmin mukaan yhden ryhmän lapset ja henkilöstö ovat altistuneet, ja he ovat nyt kymmenen päivän karanteenissa. Altistuminen tapahtui 18.–19. marraskuuta.

Lindholm ei kommentoi, onko todettu tartunta lapsella vai henkilöstöllä. Päiväkoti sijaitsee Hyvinvointikeskuksessa, jossa on myös vanhusten palveluasuntoja. Lindholmin mukaan päiväkodin ja palvelutalon toiminnot on koronavirusepidemian aikana pidetty erillään.

–Jopa päiväkotiryhmät on pyritty mahdollisuuksien mukaan pitämään erillään, eikä yhteistyötä tällä hetkellä tehdä vanhuspuolen kanssa, Lindholm rauhoittelee pelkoja, että virus olisi päässyt leviämään palvelutalon puolelle.

THL:n koronatilastoissa koko Liedon tartuntojen määrä nousi maanantaina 24:ään. Sen sijaan Auranmaan kuntiin viikonloppu ei tuonut lisää tapauksia: Auran koronatartuntojen määrä on edelleen 18, Pöytyän kahdeksan ja Kosken seitsemän. Loimaan lukema on puolestaan pysynyt 49:ssä.

 

Juttua on päivitetty kello 12.13, jolloin on lisätty tuoreet luvut THL:n tilastosta.