Riihikosken yhtenäiskoulussa koronavirustartunta – Pöytyällä viikon aikana neljä tartuntaa

0
Riihikosken koulussa on nyt normaalia hiljaisempaa, kun osa oppilaista on asetettu karanteeniin ja osa on TET-harjoittelussa. Kuva: AVL:n arkisto

PÖYTYÄ/Riihikoski. Riihikosken yhtenäiskoulussa on tiistaina todettu yksi koronavirustartuntatapaus. Kaikille altistuneille on sivistysjohtaja Marianne Mäkelän mukaan ilmoitettu heti asian selvittyä.

Sairastunut ja altistuneet on asetettu karanteeniin. Koulun opetus jatkuu tällä hetkellä muilta osin normaalisti.

Mäkelä ei kommentoi kuinka paljon karanteeniin on oppilaita asetettu eikä myöskään sitä onko tartunnan saanut koulun oppilas vai henkilökuntaa.

Riihikosken koulussa on muutoinkin tällä viikolla poikkeuksellisen vähän väkeä, sillä parhaillaan on menossa yläkoululaisten TET-harjoitteluviikko sekä opettajien lomautukset.

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän johtava lääkäri Pirjo Hiltunen kertoo, että Pöytyällä on todettu viimeisen viikon aikana yhteensä neljä koronavirustartuntaa.

Kun kaikki viimekeväisetkin tartunnat lasketaan mukaan, on Pöytyällä nyt yhteensä seitsemän koronatartuntaa, minkä myötä Pöytyä nousi THL:n koronakartalle keskiviikkona.

Aurassa tartuntojen määrä puolestaan nousi THL:n listalla keskiviikkona 16:een.

Hiltusen mukaan viimeaikaiset tartunnat niin Aurassa kuin Pöytyälläkin ovat pääosin perheensisäisiä tai muutoin lähipiirissä tapahtuneita, joten niitten jäljittäminen on ollut helppoa.

Tällä hetkellä koko Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän alueella on Hiltusen mukaan karkeasti arvioiden noin 50 henkilöä karanteenissa.

–Karanteenissa olevien vointia seurataan yhteydenotoin. Heitä testataan, jos oireita ilmaantuu, Hiltunen sanoo.

 

Juttua on päivitetty 18.11. kello 12.17, jolloin lisättiin tuoreet tiedot THL:n tilastoista.