Tööttäys on odotettu ele – Marttilan pojat innostuivat videoimaan rekkoja

0
Torven soitto ja valojen vilkautus tuovat rekkakuvaajien videoille toivotun lisän. Puuhaukat järjesti marttilalaispojille tapaamisen, jossa he pääsivät tutustumaan lähemmin ihailemiinsa rekkoihin.

KOSKI, MARTTILA. Ne näyttävät hienolta ja kun ne tööttäävät torvea, ne myös kuulostavat hienolta. Ja mikä voisi olla hienompaa kuin ajaa niillä pitkin valtateitä?

Marttilalaiset Oskari Hakala, Aleksi Laaksonen sekä Olavi ja Eino Rantahalvari eivät ihan vielä pääse rekan rattia pyörittämään, mutta sitä odotellessa he tekevät TikTok-mobiilisovellukseen videoita ohi kiitävistä rekoista. Poikien erityisiä suosikkeja ovat olleet koskelaisen Puuhaukat Oy:n näyttävästi maalatut ja teipatut tukkirekat. Kesällä he jopa pyöräilivät Marttilasta Koskelle Westakselle bongatakseen näitä näyttelyissäkin palkittuja rekkoja.

Oskarin mukaan harrastus lähti liikkeelle tylsistymisestä. Tekemistä vailla olleet Oskari ja Aleksi innostuivat videokuvaamisesta mentyään bussipysäkille rekkoja odottamaan ja saatuaan odotuksesta tööttäyksen palkaksi. Olavi ja Eino löysivät saman harrastuksen kavereidensa videoiden innoittamina.

Torvea soittavat ja valoja vilkuttavat rekat ovat toivottua materiaalia poikien videoille, niinpä torvensoittoa pyydetään kädellä pumppaamalla ja peukkua näyttämällä. Oskarin äidin mukaan jotkut ovat olleet huolissaa teiden varressa heiluvien, alakouluikäisten poikien turvallisuudesta, mutta hän luottaa poikien osaavan varoa. Puuhaukat lahjoitti pojille heijastinliivitkin, jotta he voisivat tehdä videoitaan turvallisesti.

Puuhaukoilta tsemppausta rekkakuvaajille

Puuhaukoissa poikien tekemistä videoista ollaan oltu mielissään, sillä tuovathan ne yritykselle positiivista julkisuutta. Sosiaalisella medialla on kuitenkin nurja puolensa. Myös poikien tekemiä rekkavideoita on kommentoitu asiattomasti ja ilkeästi. Rekka-aiheisia TikTok-videoita tekevän kuskinsa Ville-Markus Jalovaaran ehdotuksesta Puuhaukkojen Antti Virolainen ja Mika Ojala päättivätkin tsempata poikia.

–Sosiaalisessa mediassa voi olla kovaa kommentointia. Me halusimme tsempata poikia jatkamaan harrastustaan, Virolainen sanoo.

Viime viikolla rekkakuvaajat pääsivätkin ihailemaan ja kuvaamaan komeaa rekkarivistöä Puuhaukkojen Koskella järjestämässä tapaamisessa. Pojat pääsivät myös kiipeämään suosikkirekkansa kuskinpenkille.

Ojala arvioi Puuhaukkojen jokaisen kahdeksan rekan päätyneen jo poikien videoille. Hän tietää, etteivät rekkavideot ole vain rekoista innostuneiden pikkupoikien harrastus. Esimerkiksi moottoriteitä ylittävillä silloilla saattaa nähdä aikuisia rekkakuvaajia.