Auran kirkon remontti alkaa häämöttää

0
Auran kirkon remontti toteutuu näillä näkymin vuonna 2023.

AURA. Auran kirkon pitkään vireillä ollut remontti alkaa häämöttää. Viime viikolla kokoontunut Auran kirkkoneuvosto päätti, että kirkon sähköremontti tehdään jo ensi vuonna.

Kirkon peruskorjaus tehdään ehdotuksen mukaan vuonna 2023.

–Sähköremontti tehdään ensi vuonna. Koko kirkon remontin aikataulu varmistuu tällä viikolla talousarviovaltuustossa, kertoo Liedon kirkkoherra Risto Leppänen.

Remonttiin on tarkoitus hakea Kirkkohallituksen rakennusavustusta.

Kirkkoneuvosto päätti 25.11. pidetyssä jatkokokouksessaan hylätä kaikki urakkatarjoukset koskien Auran kirkon peruskorjausta.

Syyskuussa kirkkoneuvoston kokous keskeytettiin, koska osa luottamusmiehistä olisi halunnut jo silloin päättää muun muassa urakoitsijasta, vaikka remontin kustannusarvio oli käsittelemättä.

–Sähköremontti on kiireellisin asia. Toinen tärkeä asia on esteettömyyden toteuttaminen niin että myös kuoriin pääsee helposti pyörätuolilla, sanoo vuodenvaihteessa Auran kirkkoherran tehtävät jättävä ja Liedon seurakunnan kappalaiseksi siirtyvä Torsten Sandberg.

Sandbergin mukaan remontissa olisi hyvä noudattaa mahdollisimman konservatiivista linjaa.

–Kirkkoa ei pidä ylikorjata. Esimerkiksi valaistuksessa konservatiivinen linja olisi hyvä. Luonnonvalo riittää kirkossa 90–prosentissa tapahtumista. Auran kirkko on valaistukseltaan hyvä, Sandberg sanoo.

Nykyisen sähkölämmityksen sijaan Sandberg kannatta maalämmön ja aurinkopaneelien rakentamista kirkkoon.

Seurakuntatalon kunto tutkitaan

Alkuvuonna tutkitaan myös Auran seurakuntatalon kunto.

–Aurassa on ollut paljon puhetta siitä, että talossa olisi sisäilmaongelmia. Alkuvuonna tutkitaan seurakuntatalon kunto ja se, onko talossa mahdollisesti jotakin, mikä voisi aiheuttaa sisäilmaongelmia, Sandberg sanoo.