Oripään ja Alastaron Osuuspankit aikovat yhdistyä ensi syksynä

0

ORIPÄÄ, LOIMAA/Alastaro. Oripään Osuuspankki ja Alastaron Osuuspankki aikovat yhdistyä ensi syksynä. Uuden pankin nimeksi on tulossa Osuuspankki Harjuseutu.

Pankkien tiedotteen mukaan yhdistymisellä on tarkoitus vahvistaa pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

Pankkien hallitukset ovat yksimielisesti allekirjoittaneet yhdistymissuunnitelmat. Lopullinen päätös yhdistymisestä on tarkoitus tehdä 16. helmikuuta 2021 kummankin pankin edustajiston kokouksessa.

–Pankkien yhdistyminen olisi ennen kaikkea asiakkaiden etu. Olen vahvasti sitä mieltä, että yhtenä pankkina selviytyisimme sääntelystä ja sen tuomasta byrokratiasta paremmin ja näin asiakaspalvelulle vapautuisi enemmän aikaa, kertoo OP Oripään hallituksen puheenjohtaja Janne Tiiri tiedotteessa.

Uuden pankin arvioidaan mahdollistavan entistä suurempien yrityshankkeiden sekä maa- ja metsätaloushankkeiden rahoituksen.

–Suunnitelman mukaan nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa ja tutut toimihenkilöt palvelisivat asiakkaita jatkossakin, sanoo OP Alastaron toimitusjohtaja Sanna Metsänranta.

Oripään Osuuspankin toimitusjohtaja Jouko Rekolainen uskoo, että suurempi pankki pystyy tarjoamaan asiakkaille yhä sujuvampia asiointitapoja nyt ja tulevaisuudessa.

–Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, sillä asiakassuhteet jatkuisivat entisellään. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyisivät samoina, Rekolainen kertoo.