Jouluteemainen romanttinen komedia Rakkautta vain (Love actually) sai ensi-iltansa marraskuussa 2003 ja on siitä asti ollut erittäin suosittu jouluelokuva.

Elokuva kertoo kymmenen ihmisen kokemuksista joulua edeltävinä viitenä viikkona. Joidenkin tarinat alkavat onnellisesti, joidenkin harmillisesti, mutta lopulta kaikkien tarina saa onnellisen lopun, kun joulupäivä koittaa.

Elokuvan pääosaa näyttelevän Hugh Grantin hahmon Davidin tarina alkaa siitä, kun hänet nimitetään Ison-Britannian pääministeriksi. David ihastuu pääministerin virka-asunnon uuteen taloudenhoitajaan Nathalieen (Martine McCutcheon). Heidän välillään on selvästi kemiaa ja he päätyvät lopulta viettämään joulua yhdessä joidenkin väärinkäsitysten jälkeen. Elokuvan muita päähenkilöitä ovat muun muassa Davidin sisko Karen (Emma Thompson), Karenin mies Harry (Alan Rickman), heidän ystävänsä Daniel (Liam Neeson) ja hänen poikapuolensa Sam (Thomas Sangster).

Elokuvaa oli helppo seurata, ja vaikka aluksi tarinat vaikuttivatkin irrallisilta, sitoutuivat ne lopulta kaikki yhteen ja elokuva sai onnellisen loppuratkaisun. (A.N.)

Tuomio: * * * *

Arvosteluasteikko

* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.