Ruokakassikeräys tuo taas joulumieltä

0
Suurilan kyläyhdistyksen organisoima ruokakassikeräys toteutetaan tänä vuonna lahjakortein.

LIETO/Tarvasjoki. Suurilan kyläyhdistys järjestää myös tänä jouluna ruokakassikeräyksen vähävaraisten tarvasjokelaisten tukemiseksi. Aikaisemmista vuosista poiketen keräys järjestetään tänä vuonna lahjakortein. Keräys jatkuu K-Market Taatelissa 7.12. asti.

Lahjakortteihin päädyttiin Satu Raassina-Perttusen mukaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Lahjakorttien avulla vältytään siltä, että useat eri ihmiset koskevat tuotteisiin ennen kuin ne luovutetaan tarvitseville.

–Perheet saavat nyt itse hakea kaupasta juuri sitä mitä tarvitsevat ja tämä myös mahdollistaa tuoretuotteiden ostamisen, Raassina-Perttunen lisää.

Lahjakortteja voi ostaa Taatelista haluamallaan summalla, kuitenkin minimissään viidellä eurolla. Sosiaalitoimi jakaa lahjakortit apua tarvitseville tarvasjokelaisille talouksille ennen joulua. Lahjakortit käyvät maksuvälineenä K-Market Taatelissa, mutta eivät muissa kaupoissa. Alkoholi- ja tupakkatuotteita niillä ei pysty ostamaan.

Suurilan kyläyhdistys järjesti ruokakassikeräyksen ensimmäisen kerran jouluna 2018. Apua tarvitsevien määrä on koronan vuoksi lisääntynyt myös Tarvasjoella, kun työttömyys ja lomautusten määrä ovat kasvaneet.