Auran Sisupuisto valmistuu askel askeleelta: kuntoportaat valmistuivat jo

0
Hannele Tanner-Penttilä iloitsee, että Aurajoki on auralaisille pian helpommin saavutettavissa. Ismo Litva tarkasteli katsomon ja laululavan paalutusten kuntoa. Kuva: Tuomas Honkasalo

AURA. Lions Club Aura/Sisu sai idean kuntoportaista muutama kuukausi ennen koronaepidemian alkamista. Korona ei ollut ainoa asia, joka meinasi nostaa kuntoportaiden tien pystyyn. Vastaava mestari joutui jättämään leikin kesken terveyssyistä. Sisukas leijonajengi sai kuitenkin puhuttua hankkeeseen uudeksi mestarikseen Ismo Litvan, jota lauantaina kovasti kiiteltiin, kun lionsklubin oma porukka kokoontui pienelle glögihetkelle juuri valmistuneiden kuntoportaiden päähän.

41 askelmaa kohti Aurajokea eivät ole vielä virallisesti käytössä.

–Haluan korostaa, että ilman Ismoa ei tässä nyt varmastikaan oltaisi, Hannele Tanner-Penttilä sanoi.

Lauantainen glögihetki ei ollut virallinen tilaisuus, vaan koronarajoitusten puitteissa toteutettu tuokio keskeneräisellä rakennustyömaa-alueella.

Hannele Tanner-Penttilä huomautti myös, ettei portailla ei ole talvikunnossapitoa, eikä sitä ole näillä näkymin luvassakaan, ainakaan lionsklubin puolesta.

Kuntoportaat eivät ole aivan perinteiset kuntoportaat, sillä ne on tehty paikalle kesällä rakennettavan laululavan ehdoilla.

–Tuohon viereen rakennetaan myös sellainen suora nouseva polku, jota voi nousta ylös tai juosta alas, Tanner-Penttilä paljasti.

Portaiden yläosan viereen tulee liikuntaesteisten oma alue, josta on suora näkymä lavalle. Katetun laululavan viereen tulee puolestaan kaksi lukittavaa koppia, mutta äänentoistojärjestelmää ei leijonien puolesta ole paikalle tulossa.

–Lavan saa käyttöönsä tulevaisuudessa kunnan varausjärjestelmän kautta, Tanner-Penttilä selvensi.

41 askelmaa kohottaa sykettä jo aika kivasti. Kuntoportaiden kaveriksi tehdään kesällä myös suoraan rannasta nouseva polku, jossa syke kasvanee vielä nopeammin. Kuva: Tuomas Honkasalo

Eräs ohikulkija oli ihmetellyt portaiden tiivistä rakennetta, mutta Litva menee takuuseen portaista.

–Aina jotain huollettavaa löytyy, mutta nämä ovat märästä puusta tehdyt eli kuivuessaanhan puu kutistuu eikä paisu, Litva selvensi.

Sisupuistoa on tehty sisukkaalla porukalla.

–Talkootyötä ei valtavasti ole tehty. Niittotalkoita ja sepelin lapiointi on tehty suurin piirtein 15 hengen porukalla, mutta Ismo Litva on hoitanut homman pyörittämistä muutaman apuhenkilön kanssa, Tanner-Penttilä kertoi.

Laululava ja katsomo valmistuu suunnitelmien mukaan heinäkuun lopussa.

–Aurajokirannassa on ollut hieman sellaista ongelmaa, että jos ei ole omistanut rantaa, niin ei tähän oikein ole päässytkään eikä keskustassa ole ollut aiemmin tällaista ranta-aluetta, johon kuntalaiset pääsisivät. Nyt sellainen on ja alue kehittyy edelleen. Onhan tässä ollut puhetta alustavasti myös laiturista, Lions Club Aura/Sisun presidentti Pasi Kullanmäki kertoi.
Tuomas Honkasalo