Smash maisteli lähestyvän joulun kunniaksi erimerkkisiä piparkakkusuklaita ja vertaili niitä toisiinsa. Piparkakun maun voimakkuus vaihteli eri levyissä, mutta jouluinen tunnelma tuli kaikista suklaista. Suklaista voisi tehdä vaikka piparkakkutalon korvaavan suklaatalon. Hienoa oli myös huomata, että kalliimpi ei ole aina parempi.

Panda piparkakkuvalkosuklaa. Valkosuklaan ystäville tämä olisi mainio valinta. Valkosuklaa ja piparkakun maku sopivat hyvin yhteen. Piparkakun palaset ovat pieniä, mutta rapeita. Piparkakun makua ei aluksi tunne kovin hyvin ja se pääsee oikeuksiinsa vasta hetken pureskelun jälkeen. Valkosuklaa maistuu hieman pahviselta ja piparin maku olisi voinut tulla paremmin esiin.
TUOMIO:  * * *

Fazer piparkakku -maitosuklaa. Fazerin suklaan koostumus on hyvin rapea, mutta ei vedä vertoja Maraboun mausteiselle maulle. Piparkakun palaset ovat rapeat ja isot. Tässä levyssä itse suklaan maku tulee enemmän esiin, tai toisin sanoen piparkakun maku peittyy.
TUOMIO:  * * * *

Marabou pepparkaka (piparkakku) maitosuklaa. Suklaassa on hyvin jouluinen maku ja tunnelma. Piparkakun maku tulee hyvin esiin ja piparkakkumausteista etenkin inkivääri korostuu. Jouluinen piparkakun maku yhdistettynä pehmeään maitosuklaaseen tekee tästä suklaasta tämän testin voittajan. Suklaalevy ei ole myöskään hinnalla pilattu. (A.M.)
TUOMIO:  * * * * *

Arvosteluasteikko

* * * * *  todella hyvää, kannattaa ostaa
* * * *  maukasta
* * *  ihan hyvää, kannattaa maistaa
* *  kannattaa maistaa, jos vaihtoehtona on kova makeanhimo
*  ei kannata maistaa, vaikka vaihtoehtona olisi todella kova makeanhimo