Auran kunnantalon hankinta mutkistui

0
Kilpailutuksen voittaneessa mutta kunnanhallituksen hylkäämässä Mediset Hoivarakentajat Oy:n tarjouksessa kunnantalo esitetään rakennettavaksi terveyskeskuksen viereiselle tyhjälle tontille.

AURA. Päätöksenteko Auran uuden kunnantalon rakentamisesta mutkistui. Maanantaina kokoontuneen kunnanhallituksen piti valita kunnantalon rakentaja, mutta lopputuloksena oli äänestyksen jälkeen hankinnan keskeytys.

Kunnantalosta on kehkeytymässä vääntö keskustan ja demareiden valtuustoryhmän ja kokoomuksen sekä viranhaltijoiden välille. Hankinta päätettiin keskeyttää äänin 4–3 keskustan Jouko Vähä-Rahkan ja Taru Sahlan sekä demareiden Juhani Yli-Pohjan ja Jukka Leinon äänillä.

Pohjaehdotuksen puolesta äänestäneet kokoomuksen Sanna Laine, Virpi Kauhanen ja Kari Koivu jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen. Myös kunnanjohtaja Mika Joki jätti eriävän mielipiteensä.

Tavoitteena on ollut, että vuokramallilla hankittava uusi kunnantalo olisi valmis keväällä 2022. Rakentajan valinnasta keskusteltiin kunnanhallituksessa ensimmäisen kerran jo joulukuussa, jolloin puheenjohtaja Leinon esityksestä asia jätettiin yksimielisesti pöydälle.

Tarjous ylittää hintaraamin

Kunnanjohtaja Joki esitti joulukuussa ja nyt, että kunnantalon toimittajaksi valitaan edullisimman tarjouksen tehnyt ja vertailussa eniten pisteitä saanut Mediset Hoivarakentajat Oy. Hoivarakentajien tarjouksessa kunnantalo esitetään rakennettavaksi terveyskeskuksen viereiselle tyhjälle tontille. Tämän enempää tarjouksesta ei tietoa hallintojohtaja Tuija Pellosmaalta tihku, koska tarjousasiakirjat ovat salassa pidettäviä.

Keskustan ja demareiden esityksen hankinnan keskeyttämisestä teki Vähä-Rahka Yli-Pohjan kannattamana. Vähä-Rahka toteaa tarjouksen ylittävän sovitun hintaraamin.

–Kustannustaso ylittyy 50 prosentilla kevään alkuperäisistä suunnitelmista.

Tarjouksessa esitetyt tilojen ylläpidon hoitokustannukset ovat keskustan ja demareiden mukaan ilman energiakuluja vuodessa noin 52 000 euroa laskelmia suuremmat. Tarjous on tehty 770 neliöstä, kun tarjouspyyntö oli 650 neliöstä. Kustannusten ylittymisen lisäksi keskusta ja demarit huomauttavat tarjouksen teknisistä virheistä koskien arkistotilojen sijoittamista ja sosiaalitoimiston henkilöstön sosiaalitiloja.

Kunnantalo tarvitaan

–Projekti jatkuu, kunnanvirasto tarvitaan. Henkilökunnalle tarvitaan hyvät tilat ja haluamme, että ripeästi edetään, Vähä-Rahka vakuuttaa ja uskoo, ettei hanke viivästy ellei sitten tehdystä hankinnan keskeytyspäätöksestä valiteta.

Vähä-Rahkan mukaan kunnantalosta tulee tehdä uusi kilpailutus. Pellosmaa huomauttaa viranhaltijoiden tehneen jo nyt monta tuntia töitä hankkeen eteen ja kunnan käyttäneen ostopalveluja hankkeen eteenpäin viemiseksi. Kilpailutuksen teki Sarastia.